Topul celor mai puternice masini de pe piata romaneasca

Sambata, 09 Iulie 2005, ora 00:53
1085 citiri

Cele mai puternice masini comercializate pe piata romaneasca sint Mercedes, BMW si Porsche. Insa pentru a intra in posesia unei astfel de A"bestiiA" trebuie sa fii realizat financiar, preturile fiind foarte piperate.

In topul celor mai puternice marci conduce firma Mercedes, dupa cum arata o statistica a Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.

Primul loc este ocupat de modelul Mercedes CL 65 AMG cu un motor de 5.980 de centimetri cubi si care dezvolta nu mai putin de 612 cai-putere. Pentru a intra in posesia acestui bolid, automobilistul trebuie sa scoata din buzunar nu mai putin de 235.653 de euro, pretul incluzind toate taxele. Viteza maxima cu care se poate circula cu CL 65 AMG este de 250 de kilometri la ora. Pentru atingerea vitezei de 100 de kilometri pe ora AMG are nevoie de 4,4 secunde.

Cam la o herghelie de A"cai-putereA" distanta fata de Mercedes, pe locul doi, se afla marca BMW. Cel mai puternic BMW este modelul M5 care are o cilindree de 4.999 de centimetri cubi, herghelia de sub capota masinii percutind la simpla apasare a pedalei de acceleratie cu nu mai putin de 507 de cai-putere. BMW M5 are un pret de 106.490 de euro, taxele intrind in pret. Timpul necesar atingerii vitezei de 100 de kilometri pe ora, pentru M5, este de 4,7 secunde, iar viteza maxima cu care ruleaza este de 250 de kilometri pe ora.

Viteza mai mare

Pe locul trei, dar nu si cel din urma, se situeaza Porsche Cayenne Turbo. Pentru a-si satisface capriciul de a avea in garaj aceasta masina, proprietarul va ramine mai sarac cu 118.577 de euro, nefiind nevoit sa mai plateasca si alte taxe. Cayenne, cu motor de 4.511 centimetri cubi, dezvolta nu mai putin de 450 de cai-putere. Desi are mai putini cai-putere decit masinile de mai sus, viteza maxima a Porsche Cayenne este de 266 de kilometri pe ora.

Cele mai slabe masini

La polul opus al celor mai A"releA" masini se gasesc blindele marci: Fortwo, Matiz si Fiat Panda. Automobilistii care apeleaza la serviciile unei astfel de masini platesc de pina la 40 de ori mai putin decit in cazul celor mai puternice. Pentru un Fortwo Cabrio, cu motor de 0,8 litri, clientul plateste in jur de 10.730 de euro, acesta fiind pretul de pornire al masinii. De acesti bani automobilistul primeste o masina care dezvolta 41 de cai-putere.

A doua marca este Matiz. Pretul la Matiz incepe de la 5.229 de euro, DDP pentru 48 de cai-putere. Locul trei este ocupat de Fiat Panda, al carui motor de 1,1 litri dezvolta 54 de cai-putere. Pretul pentru modelul de la compania Fiat incepe de la 6.540 de euro, CIP.

Autor: Nicu Stan

Cotidianul

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...