Top 10 masini din viitor

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 22:59
4402 citiri
Top 10 masini din viitor

Conceptele de masini prezentate la Salonul Auto de la Detroit au anticipat ce vom conduce peste 20 de ani. De la modele inspirate parca din filmele SF pana la masini pe care le-am putea vedea si maine pe strada, iata "masinile viitorului"!

Portalul Business Insider a alcatuit un top 10 al modelelor prezentate la Salonul Auto de la Detroit.

1. BMW ActiveE

ActiveE este al doilea model din seria masinilor electrice "Project i", de la BMW, primul fiind MiniE.

Acest model sedan cu doua usi are lookul modern si stilat specific ultimelor masini ale producatorului auto german, fara sa fie insa plictisitor.

Nota: A-

2. Volkswagen New Compact Coupe 

Modelul hibrid, cu un look asemanator celui al Audi A5, marcheaza un pas inainte in noua abordare de design a VW, fara a fi, in acelasi timp, o evolutie tehnologica majora.

nota: B+

3. Cadillac XTS Platinum



Hibridul de lux de la Cadillac este foarte atragator, dar va avea o concurenta serioasa din partea brandurilor de lux din America: Lexus, BMW si Mercedes-Benz.

Nota: B

4. e-Tron de la Audi

e-Tron este al doilea prototip electric de la Audi. Are un design aerodinamic si este rapid, fara sa incerce sa fie un Batmobile. Impatimitii Audi ii vor da cu siguranta votul de incredere.

Nota: B-

5.  FT-CH de la Toyota

FT-CH este cel mai nou membru al familiei Toyota.

Designul de nava spatiala, inspirat de jocurile video din anii "80, ii scade destul de mult nota. Desi si-a propus sa atraga soferii tineri, este foarte probabil sa nu convinga indeajuns.

Nota: C+

6. Hyundai Blue Will

Masca celei mai noi masini Hyundai arata ca o gura mare fara dinti. La prima vedere, Blue Will parca ar fi coborat din blockbuster-ul “Transformers”. S-ar putea ca acest model sa inspire mai degraba teama, decat atractie.

Nota: C

7. Mini Beachcomber



Tuturor ne place sa conducem o masina stilata pe plaja, dar incursiunea Mini in zona masinilor cu usi detasabile si acoperis deschis nu este convingatoare.

Nota: C -

8. Subaru Tourer

Tourer este un model hibrid cu usi cu inchidere verticala.

Din pacate, acest "must" al masinilor sport nu se potriveste cu designul futurist si aerodinamic. Cu usile "in vant", Tourer arata ca o masina zburatoare din filmul "Back to the Future II".

Nota: D

9. CT&T e-Zone Plus

Originalul e-Zone se asemana destul de mult cu masinile Smart, ceea ce i-a asigurat "intrarea" pe soselele Statelor Unite.

Noul CT&T are un "Plus" in nume, dar nu si la calitate. "Pastaia spatiala", cum o numesc cei de la Business Insider, transforma prejudiciul in insulta la adresa Smart.

Nota: D-

10. CT&T, Multi Amphibious Vehicle

E de asteptat ca la fiecare salon auto, un expozant sa incerce sa reinventeze roata. De data aceasta, producatorul CT&T "a dat-o in bara", pentru ca un vehicul electric care merge si in apa nu va avea succes, cred cei de la Business Insider.

Nota F

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#auto, #concept, #detroit, #masini, #salon, #top, #viitor , #stiri BMW