O plimbare cu o limuzina Lincoln de sase persoane - 250 de euro pentru 3 ore

Vineri, 21 Ianuarie 2005, ora 12:05
1670 citiri

Masinile scumpe, de lux, sunt cele mai solicitate pentru inchiriere in Romania.Aceasta in primul rand pentru ca aproape 90 la suta dintre clientii firmelor de rent a car sunt straini, spun reprezentantii companiilor in domeniu. Oamenii de afaceri si turistii straini vor sa se plimbe prin Romania cu masini asemanatoare celor pe care le folosesc de obicei.

"Daca ei sunt obisnuiti cu un anume tip de Mercedes, Audi sau Jeep, cand vin in Romania vor sa aiba la dispozitie un autoturism la fel de bun", ne-a declarat Mihai Iorga, administratorul firmei Compact Rent a Car.

Pentru a fi siguri ca la aeroport ii asteapta masina dorita, strainii isi fac rezervari la firmele de inchiriat masini, fie telefonic, fie prin e-mail, chiar si cu cateva saptamani inainte.

Cei care apeleaza la firmele de rent a car sunt mai ales francezi, italieni, germani, turci, greci, israelieni, dar si americani sau japonezi.

"Printre cei cu pretentii ridicate se numara oamenii de afaceri japonezi. Ei vor de multe ori sa foloseasca masini Hummer, foarte scumpe si cam mari pentru ei", ne-a spus reprezentantul firmei Limousines Bucharest, Andrei Ganescu.

El a precizat ca, in ultimul timp, tot mai multi romani bogati vor, din curiozitate, sa conduca o astfel de masina. In general, masinile de teren au mare cautare in aceasta perioada, spre deosebire de perioada de vara, cand foarte mare succes au decapotabilele (mai ales Mercedes) sau BMW seria 7.

"Clientii vor masini de teren pentru a merge la munte. Sunt grupuri de israelieni care vin si inchiriaza cate 5-6 masini pentru a face expeditii prin tara. Sunt perioade in care se organizeaza in fiecare saptamana excursii in Muntii Apuseni.

Pentru noi exista si riscuri, dupa asemenea calatorii de multe ori masinile ne sunt aduse lovite", precizeaza Ganescu.

Nicole Kidman si Wesley Snipes au preferat BMW seria 7

Profituri mari inregistreaza firmele de rent a car ori de cate ori sosesc in Romania vedete din lumea muzicii sau filmului si mai ales cand echipe intregi vin pentru a face filmari la noi in tara.

"Vipurile prefera mai ales BMW-ul seria 7. Nicole Kidman si Wesley Snipes au apelat la noi pentru a le inchiria astfel de masini. Cand se fac filmari, sunt inchiriate masini atat pentru vedete, cat si pentru a fi folosite la filmari", mai spune Ganescu.

Si vipurile romane plecate in strainatate, cand se intorc in tara, isi inchiriaza o masina. "Un astfel de caz este cel al tenismanului Andrei Pavel care, de fiecare data cand vine in tara, isi inchiriaza o masina, dar nu dintre cele mai scumpe", ne-a precizat Vicentiu Dogaru, reprezentantul de vanzari al firmei D&V Touring.

Minibarul gratuit - bonus la limuzina

Limuzinele raman totusi in topul preferintelor vedetelor si demnitarilor straini. Masinile au tapiterie din piele, minibar gratuit, telefon, sofer imbracat corespunzator.

"Cele mai solicitate limuzine sunt cele americane - Lincoln. Pentru o astfel de masina au optat Angela Gheorghiu, Jose Carreras, precum si sefii de stat care au participat la Summitul de la Mamaia. Mai sunt si limuzine mai mici, Mercedes, pe care le-au preferat cei de la Boney M si Richard Clayderman", ne-a declarat Iulian Bota, administratorul firmei Star Limo.

El a precizat ca 70 la suta din solicitarile de limuzine apartin companiilor multinationale, 20 la suta organizatorilor de evenimente si doar 10 la suta persoanelor fizice.

Sursa: Adevarul

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...