Modelele sport X5 si X6 de la BMW pot fi comandate din august

Vineri, 29 Mai 2009, ora 10:42
1805 citiri
Modelele sport X5 si X6 de la BMW pot fi comandate din august

Preturile finale pentru cele doua modele sunt: BMW X5 M: 89.500 euro, fara TVA / 106.505 euro cu TVA, iar pentru BMW X6 M: 91.500 euro, fara TVA / 108.885 euro cu TVA inclus. Modelele vor fi disponibile pentru comenzi incepand cu luna august 2009.

Ambele modele sunt propulsate de nou dezvoltatul motor V8 ce furnizeaza 408 kW/555 cp la o tura?ie de 6.000 rpm si o capacitate cilindrica de 4.395 cmc.

Noul motor M TwinPower Turbo este primul propulsor din lume cu o galerie de evacuare comuna pentru cele doua randuri de cilindri si care dispune de tehnologia Twin Scroll Twin Turbo.

Sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive completeaza caracteristicile de putere si performante ale modelelor BMW X5 M si BMW X6 M, iar Dynamic Performance Control (Controlul Dinamic al Performantelor) este disponibil standard la ambele modele.
 
Ambele modele accelereaza pana la 100 km/h, cu start de pe loc, in 4,7 secunde si se remarcaca prin cuplul maxim de 680 Nm disponibil pe o plaja de turatii cuprinsa intre 1.500 si 5.650 rpm.

 BMW M, dinamica si exclusivitate


Atuul ambelor modele este designul, prin elemente comune pentru ambele modele, cum ar fi partea frontala cu prizele de aer de mari dimensiuni. Capota comprtimentului motor, spoilerul fata si grafica farurilor, transferata de la BMW X6 sunt identice in ambele cazuri. Pe de alta parte, proportiile celor doua automobile difera in mod clar – de la versatilitatea BMW X5 M Sports Activity Vehicle, la dinamismul BMW X6 M d Sports Activity Coupe.

Atat BMW X5 M, cat si BMW X6 M prezinta clapete speciale de reglare a fluxului de aer in prizele din panourile lateral frontale, adaptate fiecarui model, precum si jante de 20 de toli, din aliaj ultrausor, cu design individualizat.

De asemenea, elemente distinctive sunt prezente si in partea din spate: spoilerul spate de la BMW X6 M arata o prezenta puternica, in timp ce teava de esapament dubla, incadrata in ambele cazuri de spoilerul spate, reprezinta o alta caracteristica specifica BMW M.

Elementele caroseriei, care indeplinesc functiile importante in ceea ce priveste aerodinamica si curgerea aerului de racire, sunt accentuate clar la ambele modele.

Pe langa toate aceste caracteristici de design comune, fiecare dintre aceste automobile sport, cu tractiune integrala, se evidentiaza categoric drept un model unic in felul sau: BMW X5 M impresioneaza prin puterea superioara si prin exclusivitate, in timp ce BMW X6 M, prin designul sau unic, inspira dinamica si sportivitate.

Puterea unui model BMW M sunt livrate de un nou propulsor - atat la BMW X5 M, cat si la BMW X6 M - noul M TwinPower Turbo.

M TwinPower Turbo dezvolta puterea si performantele remarcabile cu o eficienta exceptionala. Alaturi de High Precision Injection (injectia directa de mare presiune), atat BMW X5 M, cat si BMW X6 M sunt echipate cu o gama larga de tehnologii din cadrul programului BMW EfficientDynamics.

Pe langa Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei franelor), acestea includ control la comanda al pompei electrice de combustibil, compresor decuplabil pentru aer conditionat, precum si livrare controlata a volumului fluidului hidraulic de la sistemul antiruliu care poate si el sa opereze numai la comanda.

Gabriela Garjoaba

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#bmw, #design, #euro, #modele , #stiri BMW