Loganul, mai puternic decat competitorii europeni

Luni, 25 Mai 2009, ora 11:14
2507 citiri
Loganul, mai puternic decat competitorii europeni

Seful de design al grupului german Volkswagen, Walter Maria de'Silva, a declarat ca proiectul Logan al Dacia este onest si interesant, avand in piata o forta mai mare decat a altor marci din Europa si comparabila cu cea a marcilor japoneze si coreene.

"Competitorii care vin dinspre est, japonezi, coreeni, sunt mai periculosi si mai puternici decat cei europeni. (...) La fel ca unii japonezi si coreeni, cei de la Dacia sunt foarte buni", a spus de'Silva, prezent la evenimentul de test drive international cu cel mai nou model al Volkswagen, a cincea generatie a masinii Polo.

Oficialul Volkswagen a declarat ca primul model Logan, lansat in 2004, a avut niste probleme de design, dar ca de atunci lucrurile au mers din ce in ce mai bine.

"Dacia este un proiect interesant. Pentru mine Dacia este mai onesta decat alta masina. si mai imi place faptul ca tot proiectul constructorului este onest", a explicat de'Silva, citat de Mediafax.

Pe de alta parte el a criticat alte marci, cum ar fi Alfa Romeo, constructor pentru care a lucrat in perioada 1986-1998. "Directia in care merge Alfa Romeo nu este cea corecta, pentru ca a stagnat. Nu a crescut ca BMW si, mai ales, Audi", a aratat de'Silva.

El a adaugat ca Renault si Fiat nu au o filosofie coerenta de design. "Fiat si Renault nu au o strategie corecta pe termen lung. Nu sunt coerenti. Cine are strategii pe termen scurt nu rezista", a apreciat de'Silva.

In schimb, oficialul grupului Volkswagen a precizat ca filosofia de design a Peugeot este constructiva si de viitor, aspectul uneori controversat al masinilor fiind o chestiune de gust.

Italianul Walter Maria de'Silva, 58 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuti designeri auto din lume. El si-a inceput cariera in 1972 la centrul de design Fiat, iar apoi a lucrat, timp de noua ani, la Institulul de Dezvoltare in Ingineria Auto (Institute of Development in Automotive Engineering - I.DE.A Institute) din Torino, Italia.

Din 1986 si pana in 1998 a fost sef de design pentru Alfa Romeo, fiind responsabil de modelele Alfa Romeo 156 si Alfa Romeo 147.

In 1998 s-a alaturat grupului Volkswagen, ocupandu-se exclusiv de marca Seat, iar la inceputul anului 2007 a devenit responsabil de toate marcile concernului Volkswagen.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#bmw, #dacia, #fiat, #logan, #peugeot , #stiri BMW