In doi ani, autoturisme BMW pe baza de hidrogen

Miercuri, 29 Martie 2006, ora 10:34
929 citiri

Mult asteptata revolutie a autoturismelor pe hidrogen pare mult mai aproape. Cel putin asa afirma reprezentantii cunoscutei companii germane de autoturisme, BMW. In doi ani, producatorul german de autoturisme va prezenta publicului primul model de vehicul Serie 7 echipat cu un motor capabil "sa arda" hidrogen si sa emita drept gaz de esapament doar vapori.

Primele vehicule "curate" vor fi lansate pe piata in 2010. In aceste conditii, peste patru ani, daca ambitioasele planuri ale companiei germane vor da roadele asteptate, clientii BMW vor putea opta pentru o solutie de transport nepoluanta. Pentru inceput, colosul german va produce doar cateva sute de autotusime, care urmeaza sa fie dotate cu doua rezervoare, unul pentru hidrogen si celalalt pentru benzina.

In acest fel, producatorii spera sa ofere o solutie in eventualitatea unei posibile intarzieri in infrastructuri, care le vor permite soferilor sa isi alimenteze autoturismele cu hidrogen. Tocmai din necesitatea prezentei celor doua rezervoare, pentru moment, aceasta tehnologie este posibila doar pentru autovehiculele din serie 7, cele mai avansate din gama Bmw. Obiectivul companiei este acela de a introduce aceasta optiune la toate modele existente.

BMW experimenteaza de ani intregi acest nou tip de autoturism. Inca din 2004, la Salonul auto de Paris, compania germana a dovedit de ce este capabila o masina pe hidrogen, stabilind noua recorduri pentru masini propulsate de motoare pe hidrogen cu ardere interna. BMW H2R Record Car a fost proiectata, desenata si realizata de o legendara filiala a BMW AG: BMW Forschung und Technik GmbH. Prototipul H2R este capabil sa atinga o viteza de 100 km/h in doar sase secunde si sa strabata, fara necesitatea de realimentare, o distanta de 300 de km.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!