Google a delistat pagina de internet a companiei BMW

Marti, 07 Februarie 2006, ora 02:23
1181 citiri

Google s-a suparat si a scos pagina de internet a companiei BMW din Germania din lista de site-uri disponibile prin motorul de cautare, datorita incercarilor lipsite de fair-play a constructorului german de a-si mari in mod artificial popularitatea.Este posibil ca aceasta decizie sa faca valuri in randul companiilor care au site-uri, datorita faptului ca exista o companie atat de puternica incat sa cenzureze accesul publicului la informatie pe internet.

Decizia luata de Google a fost anuntata de Matt Cutts, unul din inginerii de software ai companiei, care analizeaza daca diferitele site-uri incearca sa pacaleasca motorul de cautare, prin lansarea de texte sau alte tipuri de continut pe care un vizitator nu le poate observa.

Cutts a declarat ca metodele folosite de BMW incalcau regulile motorului de cautare si ca, in scurt timp, site-ul companiei Ricoh, ricoh.de, va fi delistat din aceleasi motive. "Nu induceti in eroare utilizatorii sau nu prezentati motoarelor de cautare un alt continut decat vizitatorilor", a mai declarat Cutts.

Delistarea consta in faptul ca, scriind in motorul de cautare BMW sau BMW Germany, nu va aparea printre rezultate un link direct catre site-ul oficial al companiei germane BMW, bmw.com.de, ci doar catre site-ul global. De asemenea, PageRank-ul paginii bmw.com.de, un algoritm conform caruia se acorda un grad de popularitate fiecarei pagini web, a fost coborat la 0.

Majoritatea companiilor care poseda site-uri pe internet, cer ajutorul expertilor in SEO (Search Engine Optimisation), care incearca sa creasca popularitatea paginilor web in motoarele de cautare. Desi acest tip de actiune este unul corect, exista si multe metode care nu sunt acceptate. Majoritatea celor care folosesc metodele netolerate de companiile care pun la dispozitia utilizatorilor motoare de cautare sunt site-urile de pariuri si cele care au un continut pornografic.

BMW este cunoscuta drept una dintre cele mai importante companii al carei site web se afla pe lista neagra a Google.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!