Criza accidenteaza marcile de lux

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 11:12
1831 citiri
Criza accidenteaza marcile de lux

Ferrari, Lamborghini, Aston Martin si Maserati au inregistrat scaderi majore in primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similara din 2008,  o mare pare a clientilor de masini de lux facand un pas inapoi si orientandu-se catre Mercedes si Porsche.

In primul trimestru al lui 2008 au fost inmatriculate 10 autoturisme Maserati noi, in timp ce in primele trei luni din 2009 a fost inmatriculata doar o masina. Si clientii de Aston Martin s-au injumatatit. Anul trecut au fost inmatriculate 2 automobile Aston Martin, in timp ce in acest an doar un automobilist a vrut sa fie un James Bond de Romania.

Daca pentru Maserati si Aston Martin au existat totusi cate un cumparator, pentru Lamborghini posibilii cumparatori au disparut definitiv. In primul trimestru nu a mai fost inmatriculat nici un autoturism nou, in timp ce in prima parte a anului 2008 4 astfel de bolizi alergau pe soselele romanesti.

Si fanii marcii Ferrari au fost mai retinuti in acest an. Daca in 2008 erau cumparate si inmatriculate trei masini noi, in datele Politiei nu figureaza in 2009 nicio inmatriculare cu aceasta marca.

Marca Bentley a ajut parte de cei mai fideli clienti. Daca in primul trimestru al anului trecut erau inregistrate 9 automobile marca Bentley, in acest an au fost inmatriculate deja 7 unitati.

Potrivit specialistilor, principalul motiv al scaderii vanzarilor de lux o reprezinta lipsa banilor. "Majoritatea celor care cumparau automobile de lux aveau afaceri imobiliare. Au picat imobiliarele, au ramas fara bani. Acum pot fi vazute in curtile societatilor de leasing Rolls-Royce, Mercedes Benz, BMW X5, masini ai caror proprietari nu au putut sa le mai plateasca”, a spus serban Tudor, redactor-sef al unei reviste de specialitate.

Adaptabilitatea clientilor

O mare parte a cumparatorilor care au renuntat la celebrele marci de lux s-au reorientat catre segmentul “mai de jos” al clasei de lux, sunt de parere cei de la Cotidianul. Marca Mercedes Benz a atras anul acesta 509 cumparatori, acesta fiind numarul inmatricularilor de masini noi din acest an, in timp ce anul trecut erau inmatriculate 788 de unitati.  Vanzarile de Porsche au scazut de aproximativ trei ori, de la 63 de masini inmatriculate in prima parte a lui 2008, la doar 22 de automobile inregistrate in acest an.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ferrari, #lux, #maserati, #masini, #mercedes , #stiri BMW