Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Constructorii de automobile trebuie sa aplice rapid masurile UE anti-poluare

Constructorii de automobile trebuie sa aplice rapid masurile UE anti-poluare

Principalii producatori de automobile, printre care Nissan, Volkswagen si BMW, se afla cu mult sub standardele de imbunatatire a consumului de combustibil conform legislatiei europene, releva miercuri un raport publicat de grupul ecologist plasat la Bruxelles, Transport&Environment, conform Reuters.Acest raport confirma faptul ca trei sferturi din cele 20 de mari branduri care isi desfasoara activitatea in Europa nu se adapteaza destul de rapid la reglementarile privind protejarea mediului specificate in acordul voluntar semnat cu UE.

Aceste obiective voluntare, pe care Uniunea Europeana a amenintat ca le va face lege daca firmele producatoare de autovehicule nu le vor aplica, implica reducerea emisiilor de dioxid de carbon pentru masinile de productie noua ce vor fi vandute in Europa, pana la 140 de grame pe kilometru pana in 2008.

Nissan este compania care a aplicat cel mai putin aceste reglementari, dupa acesta urmand Suzuki, Mazda, Audi, Volvo, BMW si Volkswagen, a precizat grupul ecologist.

In schimb, unele companii se afla pe calea cea buna, grupurile Fiat, Citroen, Peugeot, Renault si Ford isi vor indeplini obiectivele pana la data de expirare a termenului limita, ce expira in 2008.

"In mod clar obiectivele pot fi atinse, dar atat timp cat 75% din constructorii de automobile nu sunt pedepsite in nici un fel pentru o eventuala nereusita, nu vor reusi niciodata sa facem progresele necesare", a precizat un oficial al grupului ecologist, Aat Peters.

NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 852 ori