Cat de multumiti sunt romanii de masina condusa si de service-ul utilizat

Marti, 09 Februarie 2010, ora 09:31
1159 citiri
Cat de multumiti sunt romanii de masina condusa si de service-ul utilizat

In perioada noiembrie-decembrie 2009, www.auto.ro a realizat, in colaborare cu Daedalus Millward Brown, un amplu studiu asupra utilizatorilor de autoturisme.

Au fost masurate, pentru prima data in Romania, pe un esantion relevant, satisfactia fata de autoturismul condus si satisfactia fata de service-ul utilizat.

Topul satisfactiei - dominat autoritar de masinile germane

Conform studiului, marcile de masini care au intrunit cele mai mari scoruri de satisfactie, recomandare si afinitate in Romania sunt: Mercedes, Audi, BMW, Volskwagen si Skoda. Pe locurile imediat urmatoare s-au aflat Peugeot si Ford la satisfactie generala, Opel si Renault la recomandare si Opel si Ford la afinitate (ar cumpara aceeasi marca daca ar fi sa cumpere maine un autoturism).

In ceea ce priveste satisfactia fata de fiabilitatea masinii, top 5 ramane acelasi, la care se mai alatura Ford si Opel.

Cand vine vorba de satisfactia fata de consumul de combustibil, topul se schimba simtitor. Skoda, Peugeot, Volskwagen, Opel si Renault ocupa primele 5 pozitii la acest capitol. Masinile cu aspectul exterior cel mai apreciat de catre utilizatori sunt in ordine Audi, Mercedes, BMW, Peugeot si Fiat.

Doar una din doua masini cu probleme ajung in service

56% dintre cei care au avut o problema cu masina in 2009 au dus masina in service, restul impartindu-se aproape egal intre cei care se ocupa personal (20%) si cei care apeleaza la o cunostinta sau un mecanic (24%). Principalele motive pentru care soferii isi duc masina in service sunt revizia, ITP-ul sau schimbari minore de consumabile. In general, cei care si-au dus masina in service sunt multumiti de serviciile prestate. Nivelul de satisfactie este ceva mai ridicat cand vine vorba de amabilitatea personalului si calitatea lucrarii efectuate, dar scade simtitor atunci cand este evaluat pretul lucrarii.

Putini soferi conduc agresiv, dar multi profita de oportunitati

Unul din 10 soferi se incadreaza la capitolul condus sportiv, uneori chiar agresiv; 6 din 10 conduc mai degraba normal, dar profita de oportunitatile din trafic pentru a ajunge mai repede la destinatie, iar 3 soferi din 10 conduc prudent, neriscand deloc in trafic. Barbatii tineri (pana in 24 ani) au mai degraba un comportament sportiv in trafic, in timp ce femeile cu varsta de peste 35 ani au tendinta de a fi foarte prudente atunci cand conduc.

Studiul a fost realizat de www.auto.ro in colaborare cu Daedalus Millward Brown pe un esantion de 5450 de persoane care conduc un autoturism personal sau de firma. Pentru calculul gradului de satisfactie au fost luate in calcul 13 marci de autoturisme care au intrunit un minim de 150 de utilizatori. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#autoturisme, # marca, # service, # Peugeot, # Opel, # BMW , #stiri BMW