BMW Z10, un supercar ecologic

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 12:59
2528 citiri
BMW Z10, un supercar ecologic

Oficialii BMW au anuntat recent ca planuiesc introducerea unui supercar ecologic, care va fi produs in volume mici.

Tehnologia implementata pe noul model, denumit Z10, va fi folosita ulterior pe viitoarele modele din gama BMW. BMW Z10 va avea un motor amplasat longitudinal in partea frontala, la fel ca modelele actuale din gama producatorului bavarez.

Noul supercar ecologic de la BMW va fi orientat catre perfomanta si protejarea mediului, si va prelua doar cateva elemente estetice de la conceptul M1 Homage. Din cauza faptului ca motorul este amplasat in partea frontala, Z10 nu va putea imprumuta insa foarte multe elemente de pe M1, urmand sa se limiteze la design-ul blocurilor optice si al capotei. Fantele de aer au fost micsorate la minimul necesar, deoarece acestea maresc coeficientul de frecare cu aerul si maresc consumul de carburant.

Profilul modelului are o linie retro, ce aminteste fanilor BMW de modelul 635 CSI E24 si de celebrul 2002. Fibra de carbon si aluminiul vor predomina in constructia acestui model, iar proiectarea cu ajutorul calculatorului va ajuta inginerii sa raceasca motorul fara a aplica prea multe fante de aer de dimensiuni mari.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bmw, #carbon, #ecologic , #stiri BMW