BMW si-a extins colaborarea cu partenerul din China pana in 2028

Luni, 23 Iunie 2014, ora 16:58
1414 citiri
BMW si-a extins colaborarea cu partenerul din China pana in 2028

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a extins luni parteneriatul cu Brilliance China Automotive Holdings pana in 2028, o decizie care, sustin analistii, va ajuta ambele companii sa-si continue expansiunea pe cea mai mare piata auto din lume, transmit Bloomberg si Reuters.

Reprezentantii BMW si Brilliance China Automotive au refuzat sa dea detalii privind extinderea contractului dintre cele doua companii. Producatorul auto german colaboreaza cu Brilliance din 2003 si fabrica cateva modele in uzinele companiei chineze.

"Parteneriatul solid si vizibilitatea pe termen lung sunt foarte importante pentru a mentine pozitia BMW in China", se arata intr-o analiza a companiei ISI Group.

In pofida incetinirii cresterii economice in 2013, vanzarile auto in China au crescut cu 15,7%, la 17,9 milioane de vehicule de pasageri, conform datelor publicate de Asociatia Producatorilor Auto din China (CAAM).

Pentru acest an, BMW are ca obiectiv vanzarea a cel putin doua milioane de vehicule pe piata chineza, dupa nivelul record de 1,96 milioane de masini livrate anul trecut. Din cele 1,96 milioane masini BMW si Mini vandute in 2013, 20% au fost livrate in China.

Extinderea companiei germane in China vine pe fondul performantelor mai slabe din Europa, care anul trecut a reprezentat 44% din vanzarile grupului german. BMW si-a mentinut in mai pozitia de lider mondial al vanzarilor de automobile de lux, datorita cererii pentru sedanuri 5-Series si SUV-uri X5, care au ajutat compania sa-si depaseasca rivalele Audi si Mercedes-Benz.

BMW a inregistrat o crestere a vanzarilor de 10%, in mai

Luna trecuta, BMW a inregistrat o crestere a vanzarilor de 10%, la 153.023 vehicule, in timp ce Mercedes-Benz, brandul de masini de lux al producatorului auto german Daimler AG, a inregistrat un avans al vanzarilor de 10,4%, la nivelul record de 134.031 vehicule, iar Audi, divizie a Volkswagen AG, a anuntat o expansiune a livrarilor de 10,8% in mai, la 152.000 unitati.

"Grupul BMW a continuat sa inregistreze vanzari record in mai, fiind in grafic pentru a livra anul acesta peste doua milioane de vehicule", a declarat seful diviziei de vanzari si marketing a companiei germane, Ian Robertson. Potrivit acestuia, cererea in SUA arata o crestere solida, iar Asia continua sa inregistreze vanzari ridicate.

Luna trecuta, BMW estima ca piata auto chineza va deveni cea mai mare din lume pentru vehiculele electrice datorita construirii statiilor de reincarcare si a angajamentului Guvernului de a reduce poluarea prin promovarea automobilelor ecologice. BMW se alatura astfel producatorilor auto care aduc in China vehicule electrice, cum ar fi Volkswagen AG, Daimler AG si Tesla Motors Inc.

China va indeplini acest obiectiv in maxim cinci ani, a declarat in mai seful diviziei BMW din China, Karsten Engel, la un eveniment desfasurat la Shanghai care marcheaza inceputul colaborarii dintre firma germana si autoritatile municipale. Acestea s-au angajat sa construiasca statii de reincarcare in fostul spatiu al Expozitiei Mondiale, una din cele 46 de zone in care proprietarii vehiculelor electrice isi pot alimenta masinile.

"Ne asteptam ca piata chineza sa devina cea mai mare din lume pentru vehiculele electrice in cativa ani. Deoarece noi oferim statii de reincarcare, exista masini care vor intra pe aceasta piata. Vom veni cu ale noastre dar sunt binevenite si altele", a afirmat Karsten Engel.

Statiile de reincarcare pot fi folosite si de alte companii, nu numai de BMW, iar compania se asteapta sa inceapa in septembrie vanzarea modelelor electrice i3 si i8 in China, a anuntat Engel. Investitiile facute la fabricile din China vor permite BMW sa-si majoreze capacitatea de productie in statul asiatic la 400.000 de masini, de la 300.000 in 2013.

BMW mizeaza pe noile modele care vor fi lansate in acest an, printre care se numara vehiculul electric i3 si noua generatie de Mini, pentru a face fata concurentei venite din partea rivalilor Audi si Mercedes-Benz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#parteneriate BMW, #piata auto chineza, #vanzari BMW , #stiri BMW