BMW prezinta noul X6

Sambata, 07 Iunie 2014, ora 00:00
4931 citiri
BMW prezinta noul X6

BMW a anuntat lansarea noului BMW X6, un model cu imbunatatiri vizibile, atat la interior, cat si la exterior, dar si la capitolul tehnologie si consum.

Noul BMW X6 vine cu noi dotari standard: faruri bixenon, jante de 19 toli din aliaj usor, operare automata a hayonului si transmisie sport Steptronic cu opt trepte, cu clapete pe volan pentru schimbarea vitezelor, precum si tapiterie cu piele, aer conditionat reglabil pe doua zone, oglinda retrovizoare cu efect antiorbire si pachet de siguranta Driving Assistant din portofoliul BMW ConnectedDrive.

"Functionalitatea extinsa se datoreaza si spatarului banchetei ce poate fi divizat/rabatat in raport 40:20:40, ceea ce permite portbagajului sa fie extins de la 580 de litri la un maxim de 1.525 de litri (un plus de 75 de litri fata de modelul anterior)", se mai arat in comunicatul producatorului in care se mai precizeaza ca noul model este pregatit de lansare pentru luna decembrie a acestui an.

In primavara lui 2015, gama de modele va fi completata de catre BMW X6 xDrive35i (225 kW/306 CP) si BMW X6 xDrive40d (230 kW/313 CP).

Consum de combustibil redus cu pana la 22%

Gama de motoare disponibile (consum mediu mixt: 9,7-6,0 l/100 km; emisii CO2: 225-157 g/km) consta din propulsorul V8 de ultima generatie care dezvolta 330 kW/450 CP pentru BMW X6 xDrive50i, un motor diesel cu sase cilindri dispusi in linie care ofera 190 kW/258 CP pentru BMW X6 xDrive30d si inca un agregat cu aceeasi configuratie, cu trei turbocompresoare - 280 kW/381 CP -, pentru BMW X6 M50d.

Pe langa faptul ca asigura performante semnificativ imbunatatite, noul BMW X6 beneficiaza si de o reducere cu pana la 22% a consumului mediu mixt datorita tehnologiei BMW TwinPower Turbo, transmisiei sport Steptronic cu opt trepte (disponibila standard), dar si a optimizarii ce a redus masa si aerodinamicii imbunatatite.

Disponibil standard pentru toate mdoele, sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive optimizeaza tractiunea, stabilitatea directionala si dinamica in viraje, in functie de situatie. Pentru o dinamica imbunatatita, xDrive poate fi combinat optional cu pachete de suspensie adaptiva, inclusiv Dynamic Performance Control.

Noul X6 aduce optiuni inovatoare

Daca vrei ca modelul tau sa aiba ceva in plus fata de restul, poti opta pentru farurile LED adaptive, Comfort Access (care include deschidere si inchidere hands-free a hayonului), sistemul de navigatie Professional cu controler tactil (Touch Controller), sistemul de sonorizare Bang & Olufsen high-end surround sau noul sistem de entertainment in spate Professional.

Pe lista de optionale sunt disponibile echipamente precum BMW Head-Up Display, Driving Assistant Plus cu Traffic Jam Assistant (condus autonom in ambuteiaje), BMW Parking Assistant (asistare la parcare), Surround View (imagine panoramica) si BMW Night Vision cu Dynamic Light Spot (spot luminos dinamic) si Speed Limit Info (informatie privind limita de viteza), dar si toate serviciile BMW ConnectedDrive si Online Entertainment.

Motorul V8 pe benzina propulseaza noul BMW X6 xDrive50i: sprintul 0-100 km/h in 4,8 secunde

Varful gamei de motorizari pentru noul BMW X6 este propulsorul V8 pe benzina.

Cea mai noua versiune a motorului de 4,4 litri care echipeaza BMW X6 xDrive50i inregistreaza o crestere a puterii maxime, in comparatie cu predecesorul sau, de 10% - la 330 kW/450 CP (+30 kW/43 CP) - si, in acelasi timp, beneficiaza de o reducere a consumului mediu mixt 22%.

Gama de tehnologii BMW TwinPower Turbo cuprinde acum si gestiune variabila a supapelor VALVETRONIC, alaturi de cele doua turbocompresoare si injectia directa High Precision, inzestrand motorul cu opt cilindri cu reactie si putere de tractiune imbunatatite, dar si cu o eficienta superioara.

Cuplul maxim de 650 Nm (+50 Nm) este disponibil intre 2000 si 4500 rpm, iar noul BMW X6 xDrive50i sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde - este mai rapid cu 0,6 secunde fata de modelul anterior.

Consumul de combustibil este de 9,7 l/100 km, iar emisiile CO2 variaza intre 225 si 227 g/km (in ciclul de testare EU si in functie de formatul pneurilor alese).

Adapteaza reactiile sportive si nivelul de confort dupa dorintele tale

Noul BMW X6 vine cu mai multe pachete de suspensie disponibile.

Ai la dispozitie pachetul de suspensie adaptiva Comfort include Dynamic Damper Control (control dinamic al suspensiei) si suspensie pneumatica, cu autonivelare automata pentru puntea spate.

De asemenea, sistemul de control electronic adapteaza suspensia automobilului la conditiile de drum si la situatia de condus.

Suspensia M adaptiva, care este disponibila standard pentru noul BMW X6 M50d si face parte din pachetul M Sport pentru toate celelalte variante ale modelului, ofera aceeasi functionalitate.

Activarea modurilor SPORT sau SPORT+ ofera caracteristici foarte ferme arcurilor si amortizoarelor.

Daca iti doresti sa maximizezi confortul si dinamica poti opta pentru pachetul de suspensie adaptiva Professional. Aceasta optiune combina particularitatile pachetelor Comfort si Dynamic.

Siguranta vasta a pasagerilor si protectie optimizata a pietonilor

Zone suplimentare de deformare au fost create in partea frontala a automobilului pentru a optimiza protectia pietonilor.

Noul BMW X6 a fost conceput si cu sistem de capota "activa": in cazul unei coliziuni cu un pieton sau un biciclist, sistemul ridica automat partea din spate a capotei. Aceasta creeaza o capacitate suplimentara de deformare, iar riscul de ranire este redus.

Echiparea standard de siguranta a noului BMW X6 include airbaguri frontale, airbaguri laterale integrate in spatarul scaunelor, airbaguri pentru cap la scaunele fata si spate, centuri de siguranta cu prindere in trei puncte pentru toate scaunele, limitator al centurilor si pretensionare pentru scaunele din fata si sistem ISOFIX de prindere a scaunelor pentru copii la locurile din spate.

Contactati de Business24, reprezentantii BMW Romania au declarat ca este inca "prea devreme" pentru o estimare de pret, dar cu siguranta "dupa modelul de pozitionare in piata BMW, (preturile n. red.) vor fi peste cele ale BMW X5".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#noul BMW X6, #BMW X6 2015, #dotari noul X6 , #stiri BMW