BMW: Noul Z4 si Gran Turismo Concept vin la Geneva

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 17:13
2224 citiri
BMW: Noul Z4 si Gran Turismo Concept vin la Geneva

Constructorul auto german BMW prezinta la Geneva, printre altele, doua noi motorizari pentru Seria 1, care vor fi disponibile si in Romania din primavara, precum si modelele Z4 si Gran Turismo (GT) Concept, potrivit reprezentantei BMW in Romania.

"BMW Seria 5 Gran Turismo Concept este un nou model inovativ, care deschide drumul catre un nou segment de automobile, asa cum o facea si BMW X5 cu 10 ani in urma", se arata intr-un comunicat al BMW Group Romania, preluat de Mediafax.

Seria 5 GT ar trebui sa ajunga pe piata romaneasca spre sfarsitul anului acesta.

Noul BMW 116d va fi lansat pe piata in primavara acestui an si va deveni noua varianta diesel de intrare in gama. Motorizarea va fi disponibila atat pentru masinile cu trei usi, cat si pentru cele cu cinci usi. Motorul, o alta varianta a propulsorului BMW diesel cu patru cilindri, cu turbocompresor si injectie directa common-rail, dezvolta 115 CP si ofera un cuplu maxim de 260 Nm. Potrivit producatorului, acest motor are un consum de carburant de 4,4 litri la o suta de kilometri parcursi, iar nivelul emisiilor de dioxid de carbon masoara 118 grame pe kilometru. Preturile celor doua versiuni vor fi comunicate in apropierea momentului lansarii.

La Geneva,  BMW va prezenta si modelul Z4, care va fi lansat in Romania in primavara. Noul Z4 este primul roadster BMW cu un hardtop (acoperis dur) retractabil. Noua generatie a Z4 va inlocui doua modele - BMW Z4 Roadster si BMW Z4 Coupe.

De asemenea, constructorul auto german va prezenta varianta diesel a versiunii lungi a Seria 7, BMW 730Ld.

O alta noutate este BMW Concept Seria 7 ActiveHybrid. Aceasta prefigureaza primul model hibrid bazat pe BMW Seria 7, programat sa intre in productia de serie in cursul anului 2009. Modelul combina un motor pe benzina cu opt cilindri cu un motor electric de 20 CP, alimentat de un acumulator litiu-ion. Aceasta solutie tehnica permite masinii sa reduca emisiile si consumul cu 15% fata de varianta echipata exclusiv cu motor pe benzina.

BMW 330d va fi prezentat cu tehnologia optionala BMW BluePerformance care face din 330d singura masina din segmentul premium care deja indeplineste normele Euro 6 cu privire la emisii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#bmw, #geneva, #motorizari, #modele , #stiri BMW