BMW, lider in topul constructorilor de autoturisme de lux

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 10:53
1747 citiri
BMW, lider in topul constructorilor de autoturisme de lux

Grupul Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a reusit sa se mentina pe prima pozitie in topul constructorilor de autoturisme de lux, dupa ce a depasit vanzarile Audi in primul trimestru, insa distanta dintre cele doua grupuri s-a redus semnificativ, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

BMW a livrat 265.809 autoturisme in primul trimestru, in crestere cu aproape 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Constructorul si-a revenit dupa scaderea vanzarilor cu 10% in 2009.

"Am revenit pe crestere in aproape toate pietele auto", a declarat Ian Robertson, director de vanzari in cadrul BMW.

"Vrem sa continuam sa ne imbunatatim rezultatele si in al doilea trimestru".

Vanzarile constructorului german de autoturisme de lux Audi, detinut de grupul Volkswagen, au depasit in primul trimestru pentru prima oara vanzarile Mercedes-Benz, fiind sustinute de performantele inregistrate pe piata chineza.

Diferenta dintre vanzarile Audi si vanzarile BMW s-a redus in primul trimestru la 1.709 unitati, de la 23.733 unitati in aceeasi perioada a anului trecut.

Audi, care vrea sa devina cel mai mare constructor de lux pana in 2015, a inregistrat o crestere a vanzarilor in piete precum China, Statele Unite si Marea Britanie.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#bmw, #constructor, #autoturisme, #lux , #stiri BMW