BMW Group Romania are un nou director general

Luni, 09 Februarie 2009, ora 11:17
1316 citiri

Incepand cu 1 ianuarie 2009, Bernard John este noul director general al compania BMW Group Romania. Schimbarea survine in urma pensionarii lui Carl-Theo Fitzau, se arata intr-un comunicat emis astazi de companie.

BMW Group Romania si-a inceput activitatea la mijlocul anului 2007 sub conducerea lui Carl-Theo Fitzau si se ocupa de import si aftersales pentru gamele BMW si Mini. In aceasta perioada, BMW a devenit unul din lideri in topul marcilor premium, iar Mini a avut o ascensiune de 275% in 2008 fata de 2006.

Potrivit companiei, pensionarea lui Carl-Theo Fitzau vine ca o oportunitate pentru Bernard John, cu o experienta de 18 ani in cadrul BMW Group, in pozitii de management. Ultima functie ocupata de acesta a fost de coordonare a patru centre proprii BMW din Germania, centre care in 2008 au avut o crestere de 5% fata de 2007, cu peste 9000 de unitati livrate.

Bernard John sustine ca noua pozitie este o  provocare dat fiind si contextul economic international. "Avem insa incredere in piata premium din Romania, care devine una din cele mai importante din Europa de Est pentru BMW", a spus el.

De asemenea, acesta mai precizeaza ca obiectivele principale sunt printre altele dezvoltarea retelei de distribuitori si imbunatatirea calitatii serviciilor.

BMW Grup a vandut in Romania, in intervalul ianuarie-noiembrie a anului trecut , 2.247 automobile, in crestere cu 37 unitati fata de primele 11 luni ale anului 2007, cand producatorul de autoturisme a comercializat 2.210 unitati.

La nivel mondial, BMW a raportat o scadere cu 5% a veniturilor din 2008, in contextul crizei financiare mondiale ce a afectat grav piata auto. Veniturile companiei au scazut cu 5%, la 53,2 miliarde euro, in linie cu estimarile Starmine Smart Estimate, de 53,3 miliarde euro. Cifra de afaceri a diviziei principale de autoturisme a scazut cu 9,4%, la 48,78 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#bmw, #romania, #director, #vanzari , #stiri BMW