BMW a renuntat la Z4 M

Duminica, 22 Martie 2009, ora 00:03
1831 citiri
BMW a renuntat la Z4 M

Cu un motor de calibrul V8-ului instalat pe M3, Z4 M ar fi putut deveni una dintre acele masini care ar fi mazgalit cu cauciuc ars filele povestii lui Porsche 911, dar BMW ne-a privat de aceasta placere anuntand ca nu va mai produce o noua generatie a teribilului bolid.

Bavarezii invoca criza economica si lipsa de interes a consumatorilor, insa, cumva, ambele cauze nu sunt chiar atat de solide.

Un prim motiv este reprezentat de iminentele debuturi ale lui X5 M si X6 M, doi mastodonti mai gurmanzi si mai scumpi decat ar fi putut fi Z4 M.

Purtatorul de cuvant al companiei din Munchen a tinut totusi sa specifice ca decizia fabricarii celor doua SUV-uri fusese luata inainte ca problemele de natura economica sa fi afectat (inclusiv) vanzarile brand-urilor premium; ridicam o spranceana si trecem la cel de-a doua cauza care... nu e mai putin bizara.

Nu ne indoim ca, din punct de vedere al traditiei, faima diviziei Motorsport s-a consolidat dintotdeauna pe succesele generatiilor M3 si M5, insa, pe de alta parte, pare greu de crezut ca, dintre toate modelele BMW lansate in ultima vreme, prea putini s-ar fi interesat de o versiune M a lui Z4.

Oricare ar fi argumentele respectivei decizii, un lucru este clar: ramane sa ne consolam cu un motor twin-turbo L6 de 306 CP si cu un viitor “pachet M”, ce va aduce cateva retusuri importante la nivelul directiei, suspensiilor si aerodinamicii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#bmw. porsche, # bolid, # motor , #stiri BMW