Audi, BMW si Mercedes, in continuare preferatele romanilor

Luni, 27 Iulie 2009, ora 11:41
1404 citiri
Audi, BMW si Mercedes, in continuare preferatele romanilor

Marcile germane de autoturisme monopolizeaza prima parte a topului calitatii din cadrul studiului BrandRate, realizat de Reveal Marketing Research, cu sustinerea Smart Corporation Group. Studiul prezinta perceptia romanilor asupra brandurilor prezente in Romania.

Locul intai este ocupat de  Volkswagen (29,06), urmat de Mercedes (27,72), BMW (27,03), Audi (22,55) si Opel (4,87). Pozitia a sasea se afla Skoda, care inregistreaza un salt de o pozitie si un indice in crestere usoara, pana la 4,25.

Cea mai spectaculoasa urcare o inregistreaza Toyota, brandul intrand in ierarhie pe cea de-a saptea pozitie, cu o ascensiune de noua locuri. Indicele inregistrat de Toyota este, de asemenea, in crestere, de la 2,48 la 4,01.

Ultima crestere din clasament este cea a marcii Renault (-6,48), cu o pozitie, de pe locul 13 pe locul 12. In ceea ce priveste scaderile in ierarhie, acestea sunt inregistrate de Ford (-3,18), de pe pozitia a sasea pe cea de-a opta, si Daewoo (-7,31), de pe locul 12 pe locul 13, informeaza Business Standard.

Criteriul satifactie nu a mai adus insa constanta pentru primele clasate. Audi (12,10), brand care se situa, la editia anterioara, pe locul al patrulea, a reusit sa urce doua pozitii si sa se claseze imediat sub liderul Volkswagen (24,67).

Pe cea de-a treia pozitie se afla BMW, cu un indice mai puternic decat cel inregistrat la editia anterioara, respectiv 11,78, fata de 9,86. "Volkswagen ramane pe pozitia intai a clasamentului calitatii (QualityRate), in editia a patra BrandRate pe domeniul auto, chiar daca a inregistrat o usoara scadere indiciala, de 1,13. Calitatea brandului BMW este apreciata in special de catre persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani care locuiesc in Bucuresti. Mercedes se apreciaza cu 2,61 si este evaluat ca fiind un brand auto de calitate, in special de catre persoanele ce locuiesc in Transilvania si au varste cuprinse intre 36 si 45 de ani”, a explicat Marius Luican, general manager Reveal Marketing Research.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#audi, #bmw, #mercedes, #volkswagen , #stiri BMW