Audi a redus decalajul fata de liderul BMW pe piata auto de lux

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 16:50
1439 citiri
Audi a redus decalajul fata de liderul BMW pe piata auto de lux

Cresterea vanzarilor de autombile sub marca BMW din luna septembrie mentine grupul german in fruntea pietei auto premium, insa Audi a redus diferenta in topul vanzarilor la nivel global in primele noua luni ale anului, la 20.842 de unitati, fata de 28.836 de unitati anul trecut.

De asemenea, decalajul dintre Mercedes, care ocupa locul al treilea in topul celor mai bine vandute masini de lux, si liderul BMW s-a micsorat in intervalul ianuarie-septembrie din acest an in comparatie cu aceeasi perioada din 2013 la 124.336 de unitati, de la 146.946 de unitati, potrivit Mediafax.

Mercedes se bucura de o cerere importanta in ultima perioada, datorita lansarii pe piata a unor variante imbunatatite ale modelelor mai vechi, printre care Mercedes Clasa E si sedanul Clasa S.

Livrarile de automobile sub marca proprie ale grupului BMW au avansat cu 6% in luna septembrie fata de aceeasi luna din 2013, ajungand la 167.584 de unitati. Vanzarile Audi au crescut, in septembrie, cu 6%, la 159.950 de masini, iar ale Mercedes cu 14%, la 162.746 de masini.

Vanzari in crestere pentru BMW

De altfel, BMW a anuntat ca vanzarile de automobile sub marca proprie au urcat cu 9% in primele noua luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2013, la 1,32 milioane de autovehicule.

Astfel, BMW se indreapta spre incheierea celui de-al zecelea an consecutiv ca lider al pietei auto de lux la nivel global.

Probabilitatea ca ordinea celor trei marci germane in clasamentul vanzarilor la nivel international sa se schimbe in urmatoarea perioada este scazuta, potrivit firmei de cercetare IHS Automotive.

Livrarile de automobile sub marca proprie ar putea creste cu 23%, la peste 2 milioane de unitati pana in 2019, conform estimarilor IHS. Prin comparatie, vanzarile Audi ar putea avansa cu 16%, la 1,9 milioane de unitati, iar livrarile Mercedes ar putea consemna un avans de 12%, la 1,67 milioane de unitati.

BMW este lider mondial pe piata auto premium din 2005, cand a depasit Mercedes, in timp ce Audi ocupa locul al doilea din 2011. Atat Audi, cat si Mercedes au anuntat ca vor sa devina lideri mondiali pana in 2020.

Anul trecut, BMW a vandut 1,66 de milioane de automobile sub brand propriu. Audi a ocupat locul al doilea pe piata auto de lux, cu 1,58 de milioane de unitati comercializate, urmat de Mercedes, cu 1,46 de milioane de automobile vandute.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#competitie Audi BMW, #rezultate financiare Audi BMW , #Rezultate financiare