Profitul BMW scade dupa investitii masive in noile modele

Joi, 01 August 2013, ora 15:14
3712 citiri
Profitul BMW scade dupa investitii masive in noile modele

BMW, cel mai mare producator de automobile de lux la nivel mondial, a anuntat o scadere de 8,8% a profitului pentru trimestrul al doilea, determinata in principal de cresterea investitiilor in modele noi, inclusiv primul autoturism electric dezvoltat de grup.

Profitul inainte de dobanzi si taxe a scazut la 2,07 miliarde euro, de la 2,27 miliarde euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis joi de BMW. Rezultatele grupului corespund estimarilor analistilor, transmite Bloomberg.

Veniturile producatorului auto german au urcat cu 1,8% in perioada analizata, la 19,6 miliarde euro, in timp ce livrarile de automobile au avansat cu 6,6%.

"Din cauza nivelului ridicat al cheltuielilor pentru tehnologii si modele noi, precum si investitiilor in reteaua de productie, profitul inainte de taxe pentru anul 2013 va fi la acelasi nivel ca anul trecut, de 7,82 miliarde euro", a declarat intr-un comunicat directorul general al BMW, Norbert Reithofer.

BMW a prezentat recent modelul electric i3, noul Seria 4 coupe si o noua varianta a SUV-ului X5. Compania incearca sa-si mentina pozitia de lider, amenintata de Audi, parte a grupului Volkswagen, si Mercedes-Benz, controlata de grupul Daimler, care au ca tinta pozitia de lider pana la sfarsitul acestui deceniu.

Actiunile BMW au decshis joi la Frankfurt in scadere cu 3,1%, avand in vedere rezultatele usor dezamagitoare in raport cu Volkswagen si Daimler, care au depasit asteptarile pietei in trimestrul al doilea.

Cu piata auto europeana la minimul ultimilor 20 de ani pe fondul recesiunii economice si masurilor de austeritate, producatorii auto germani se bazeaza pe crestere in Statele Unite si Asia.

BMW a planificat lansarea a 25 de modele noi in 2013 si 2014, 10 dintre acestea fiind complet noi, fara predecesor. Mercedes a promis 13 modele complet noi pana in 2020, iar Audi vrea sa dubleze numarul de SUV-uri din oferta in acest deceniu, la 6 modele.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#rezultate financiare BMW, #profit BMW 2013, #investitii dezvoltare BMW, #modele noi BMW , #Profit