Shoppingul online, la nivelul urmator: Cumperi BMW direct de la producator

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 15:15
1865 citiri
Shoppingul online, la nivelul urmator: Cumperi BMW direct de la producator

BMW a lansat vanzarile de automobile direct de pe Internet, in incercarea de a ajunge la cat mai multi clienti prin costuri cat mai reduse, platforma online fiind rezervata pentru moment numai noii game de autoturisme electrice "I".

Aceasta lansare reprezinta o premiera pentru marele producator auto. Platforma directa de vanzari online va fi prima din industrie. Dincolo de cele cateva experimente de anvergura redusa, marii producatori auto au lasat pana acum astfel de tactici comerciale in seama dealerilor, transmite Bloomberg.

BMW a adoptat o gama variata de strategii pentru comercializarea modelelor I, inclusiv o flota flexibila de vanzari construita in jurul unei retele restranse de showroom-uri, reflectand dificultatile ridicate de introducerea treptata a automobilelor electrice pe o piata auto in criza, dupa ani de investitii masive in dezvoltare.

"Exista riscuri considerabile privind abordarea BMW fata de promovarea marcii I. Este riscul de imagine, daca nu vor avea succesul asteptat, si riscul principal al costurilor, care poate fi solutionat numai prin vanzari ridicate", comenteaza pentru Bloomberg Stefan Bratzel, directorul Centrului pentru management in sectorul auto al Universitatii de Stiinte Aplicate din Bergisch Gladbach.

BMW deschide la Londra primul showroom destinat sub-marcii I

BMW deschide miercuri la Londra primul showroom destinat sub-marcii I, care va prezenta initial numai automobile prototip si materiale informationale, modelele de serie urmand sa fie lansate anul viitor.

BMW i8: Incarca-te cu adrenalina verde, intr-un supersport eco

Compania a investit aproximativ trei miliarde euro in dezvoltarea automobilului cu baterii i3 si supermasinii hibrid i8, care se poate alimenta la priza, potrivit estimarilor Frost & Sullivan.

Modelul i3, cu patru locuri, ar trebui sa ajunga pe piata la sfarsitul anului viitor, la un pret de aproximativ 40.000 euro, estimeaza Bratzel. Spre comparatie, cel mai ieftin model BMW este in prezent Seria 1, care pleaca, pe piata germana, de la 23.850 euro.

Modelul i8, programat pentru 2014, va costa peste 100.000 euro, potrivit directorului executiv de vanzari al BMW, Ian Robertson.

Anul trecut, piata automobilelor electrice a avut vanzari de 43.000 de unitati, putin peste jumatate din volumul de 75.000 de livrari anticipat de Sarwant Singh, analist specializat in piata auto la compania de consultanta.

Detaliile privind modul in care va functiona relatia dintre clienti, pe de o parte, si platforma online si dealeri, pe de alta parte, nu au fost inca stabilite si vor fi descrise ulterior, a declarat purtatorul de cuvant al BMW Linda Croissant.

Strategia comerciala se va concentra pe marile centre urbane ale lumii, a precizat ea.

Daca platforema online va avea succes in timp, vor fi reduse substantial cheltuielile BMW, din moment ce vanzarile pe Internet genereaza mai putin de jumatate din costul distributiei prin dealership-uri, potrivit unui expert al Universitatii Duisburg-Essen, din Germania. Astfel, automobilele vor fi cu pana la 7% mai ieftine pe internet decat in showroom.

Constructorul german de automobile BMW a livrat in Romania, in primele sase luni ale anului, 960 de modele BMW si 75 MINI, in ambele cazuri inregistrandu-se cresteri procentuale de doua cifre, in comparatie cu perioada similara din 2011.

Vanzarile BMW si MINI in Romania dupa primele sase luni

Impactul social media asupra sănătății mintale a tinerilor români: O criză în creștere
Impactul social media asupra sănătății mintale a tinerilor români: O criză în creștere
În contextul actual, social media a devenit omniprezentă în viața cotidiană, iar impactul acesteia asupra sănătății mintale, în special în rândul tinerilor, este din ce în ce mai...
Artiștii de top din industria muzicală vor putea în curând să producă muzica folosind inteligența artificială
Artiștii de top din industria muzicală vor putea în curând să producă muzica folosind inteligența artificială
Universal Music Group (UMG), cea mai mare casă de discuri din lume, a anunțat un parteneriat cu SoundLabs, un start-up de tehnologie muzicală axat pe inteligență artificială, pentru a...
#BMW vanzari online, #BMW vanzari Internet, #BMW showroom Londra , #Investitii

Curs valutar

1 EUR = 4.9763 RON

-0.0003

1 USD = 4.6356 RON

-0.0046
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios topul de profil european
  3. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  4. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  5. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  6. Start-Up Nation 2024, aspru criticat. Verdictul specialiștilor: „Un măr otrăvit”. Marile „hibe” ale programului de sprijin pentru noii afaceriști
  7. Furtul cablurilor de încărcare, încă un obstacol în calea popularității mașinilor electrice
  8. Premierul Marcel Ciolacu pregătește 50.000 de euro pentru o categorie de români: „Urmărește crearea unei noi clase de asistați sociali". Critici dure din partea unui cunoscut antreprenor
  9. S-au copt pepenii mai devreme în Oltenia, dar producția e mai mică. Cu ce preț se vor vinde primele lubenițe românești
  10. Programul prin care Guvernul vrea să ofere românilor 50.000 de euro, contestat de "Leii" Dragoș Anastasiu și Cristina Bâtlan: "E nevoie de un juriu"