MINI anunta o noua investitie de 250 milioane de lire sterline in Marea Britanie

Marti, 10 Iulie 2012, ora 18:31
1195 citiri
MINI anunta o noua investitie de 250 milioane de lire sterline in Marea Britanie

Grupul BMW a anuntat o noua investitie de 250 milioane de lire sterline in centrele de productie din Marea Britanie - Oxford, Hams Hall, Swindon - pana la finalul anului 2015.

Aceasta decizie va sustine strategia companiei de dezvoltare internationala pentru marca Mini, cu volumuri in crestere si pana la 10 modele diferite in noua gama pe termen scurt. Suma vine sa completeze investitia de 500 milioane de lire sterline anuntata in iunie 2011 pentru locatiile britanice si inseamna asigurarea locurilor de munca pentru 5.500 de angajati.

"Acum un an, am anuntat o investitie suplimentara de 500 milioane de lire sterline in reteaua de productie din Marea Britanie pana in 2014, iar astazi am anuntat suplimentarea investitiei cu inca 250 milioane lire sterline, pana in 2015. Aceasta face ca totalul investit din 2000 sa fie de 1,75 miliarde de lire sterline", a declarat Harald Krueger, membru in Consiliul Director BMW Group.

Contributia BMW Group la economia Marii Britanii

Un raport publicat de Oxford Economics face lumina cu privire la semnificatia afacerilor BMW Group asupra economiei Marii Britanii.

Astfel, documentul dezvaluie ca activitatile BMW Group contribuie anual cu 1,2 miliarde de lire sterline la produsul intern brut al Marii Britanii. In plus, BMW Group si reteaua sa de dealeri are 18.000 de angajati direct, in timp ce sustine peste 46.000 de locuri de munca la nivelul Regatului Unit.

Valoarea motoarelor si a automobilelor exportate anual de MINI este de 2,4 miliarde de lire sterline, ceea ce reprezinta aproximativ un procent din totalul bunurilor exportate de companiile britanice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#investitie BMW Marea Britanie, #investitie MINI Marea Britanie, #contributie BMW economie britanica , #Investitii