BMW va testa masinile fara sofer in Cehia

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 13:47
2620 citiri
BMW va testa masinile fara sofer in Cehia
Foto: CC0 Creative Commons

Constructorul auto german BMW a anuntat vineri ca va investi peste 100 de milioane de euro pentru a construi in Cehia un circuit de testare a vehiculelor autonome si a celor electrice, pe masura ce isi extinde operatiunile in domeniul tehnologiilor alternative, informeaza Reuters.

Constructia primei facilitati de testare a BMW in Europa Centrala si de Est va crea mai multe sute de locuri de munca in Cehia, tara unde costurile sunt mult mai mici decat in Germania. Noul circuit de testare ar urma sa demareze operatiunile la inceputul urmatorului deceniu, a informat BMW. Grupul german a precizat ca actualele sale facilitati din apropiere de sediul central de la Munchen, precum si cele din Franta si Suedia, nu mai sunt suficiente pentru a realiza testele in crestere realizate cu vehiculele autonome.

Grupul BMW, care pe langa marca avand acelasi nume detine si marcile Rolls-Royce si MINI, intentioneaza sa lanseze primul sau model autonom iNEXT in anul 2021 si in acest sens s-a aliat cu Intel, Mobileye, Delphi, Continental, Fiat si Chrysler pentru a dezvolta o piata pentru vehiculele fara sofer. In plus, BMW vrea sa isi extinda oferta de vehicule electrice pana la 25 de modele in anul 2025, dintre care jumatate ar urma sa fie vehicule complet electrice.

"Astazi suntem in pragul automobilelor autonome. Aceasta presupune investitii masive in viitorul nostru", a declarat responsabilul cu proprietatile imobiliare la BMW, Herbert Grebenc.

Potrivit acestuia, pe circuitul construit pe o suprafata de 500 de hectare la Sokolov, in apropiere de granita Cehiei cu Germania, o zona aleasa dinte 82 de locatii potentiale, vor fi testate sisteme destinate sa asiste soferul, precum si sisteme de franare.

Datele statistice publicate recent de Asociatia Industriei Auto din Cehia arata ca, in acest an, constructorii auto din Cehia ar urma sa produca un numar record de 1,4 milioane de vehicule, cu aproape 50.000 de unitati mai mult decat in 2016. Industria auto este unul din principalele motoare ale economiei Cehiei. Pe langa cele trei uzine de asamblare Skoda, Cehia mai gazduieste uzine de asamblare ale Hyundai Motor Co si TPCA, o societate mixta intre Toyota Motor Corp si PSA Peugeot Citroen.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#masini autonome BMW , #Investitii