BMW va construi o fabrica in Mexic, pentru a concura cu Daimler si Nissan

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 13:16
1621 citiri
BMW va construi o fabrica in Mexic, pentru a concura cu Daimler si Nissan

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) intentioneaza sa investeasca aproximativ un miliard de dolari intr-o noua fabrica din Mexic, dupa ce saptamana trecuta rivalele Daimler si Nissan au anuntat ca vor investi un miliard de euro (1,36 miliarde de dolari) pentru a dezvolta modele mini si pentru a construi o fabrica in Mexic, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

A doua fabrica a BMW din America de Nord va produce aproximativ 150.000 de masini din 2019, sustin sursele. Fabrica va fi construita in San Luis Potosi si va avea aproximativ 1.500 de angajati. Detaliile privind decizia BMW vor fi anuntate in 3 iulie, a declarat pentru Bloomberg un purtator de cuvant al companiei germane, care a refuzat sa comenteze planurile BMW in Mexic.

Miercuri, actiunile BMW au urcat cu 1,3%, la 94,50 euro, la bursa de la Frankfurt. Anul acesta titlurile au crescut cu 10%, evaluand compania la 60,5 miliarde de euro (82,8 miliarde de dolari).

Mercedes-Benz (divizia de lux a Daimler) si Infiniti (produs de Nissan) vor colabora in domeniul cercetarii, al design-ului si al productiei de modele compact de lux. Producerea masinilor in Mexic va permite Mercedes si Infiniti sa vanda masini in SUA evitand anumite costuri legate de valuta si taxe vamale. De asemenea, costurile cu forta de munca in Mexic sunt mai scazute decat in Germania, Japonia si SUA.

Pe plan global, producatorii auto cauta modalitati de a reduce costurile de dezvoltare a vehiculelor. Una dintre modalitati ar putea fi folosirea platformelor comune pentru a sprijini fabricarea vehiculelor de diferite dimensiuni.

BMW si-a mentinut in mai pozitia de lider mondial al vanzarilor de automobile de lux, datorita cererii pentru sedanuri 5-Series si SUV-uri X5, care au ajutat compania sa-si depaseasca rivalele Audi si Mercedes-Benz.

BMW a inregistrat in mai o crestere a vanzarilor de 10%, la 153.023 vehicule, in timp ce Mercedes-Benz, brandul de masini de lux al producatorului auto german Daimler AG, a inregistrat un avans al vanzarilor de 10,4%, la nivelul record de 134.031 vehicule, iar Audi, divizie a Volkswagen AG, a anuntat o expansiune a livrarilor de 10,8% in mai, la 152.000 unitati.

BMW mizeaza pe noile modele care vor fi lansate in acest an, printre care se numara vehiculul electric i3 si noua generatie de Mini, pentru a face fata concurentei venite din partea rivalilor Audi si Mercedes-Benz.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#fabrica BMW Mexic, #producatorii auto, #actiuni BMW , #Investitii