Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ludovic Orban crede ca peste cativa ani cursele mari nu vor mai ateriza pe Aeroportul Baneasa

Ludovic Orban crede ca peste cativa ani cursele mari nu vor mai ateriza pe Aeroportul Baneasa
Ministrul transporturilor Ludovic Orban crede ca peste cativa ani cursele mari nu vor mai ateriza pe Aeroportul Baneasa, dar acesta va fi functional pentru cursele mici de business, a declarat vineri pentru agentia NewsIn. "Am avut o discutie cu primul ministru Calin Popescu Tariceanu despre aeroportul Baneasa, dar nu in sensul desfiintarii aeroportului. In jurul aeroportului se dezvoltata multe centre comerciale si a inceput construirea unor imobile. Prin urmare Baneasa nu poate sa indeplineasca normele din cauza zgomotului fonic, iar premierul mi-a cerut sa elaborez un plan de analiza, a spus ministrul transporturilor Ludovic Orban.


Ministrul transporturilor a precizat ca in trei, cinci, sapte ani  cursele mari nu vor mai ateriza pe Aeroportul Baneasa . Acesta va deveni un aeroport pentru cursele mici de business.Exista un contract intre Blue Air si Romaeropentru centrul de mentenanta si un proiect pentru extinderea aerogarii pe Aeroportul Baneasa, iar din terenurile aeroportului printr-o hotarare judecatoreasca a mai revenit ca sa restituim opt hectare pentru Aviatia Utilitara, a mai spus Ludovic Orban.Premierul Tariceanu a declarat joi ca i-a cerut ministrului Transporturilor sa pregateasca masurile necesare pentru transformarea aeroportului Baneasa, astfel incat acesta sa deserveasca compania Romaero si sa preia avioanele mici, urmand ca zborurile low-cost sa fie preluate de pe aeroportul Otopeni."Aeroportul, in momentul de fata, dincolo de inconvenientele privind poluarea fonica, a devenit un real pericol pentru locuitorii din zona, pentru ca se afla in mijlocul orasului. Exista anumite reglementari de prudenta care fac ca aeroporturile sa fie amplasate in afara oraselor", a declarat Tariceanu.Premierul a spus ca aeroportul Otopeni are capacitatea de a prelua zborurile low-cost, care aterizeaza in prezent pe aeroportul Baneasa. Seful Executivului a adaugat ca, in plus, persoanele care sosesc cu zborurile low-cost si cele care le asteapta provoaca aglomerarea traficului rutier in zona, pentru ca isi parcheaza masinile pe DN1, in lipsa unor locuri de parcare amenajate.Intrebat daca aeroportul  Baneasa va fi inchis, premierul a afirmat ca autoritatile nu au aceasta intentie, dar a precizat ca este anormal sa existe un aeroport in mijlocul Capitalei."Eu nu pot sa va spun acest lucru, nu exista in acest moment o intentie conturata, dar parerea mea este ca, tinand cont de dezvoltarea urbanistica a Bucurestiului, nu va mai putea supravietui un aeroport in oras. Aratati-mi si mie un oras in Europa unde exista un aeroport in mijloc. Nu exista!", a spus Tariceanu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1124 ori