"Capsunarii" care se intorc din Spania salta afacerile operatorilor low-cost

Marti, 16 Iunie 2009, ora 10:46
1581 citiri
"Capsunarii" care se intorc din Spania salta afacerile operatorilor low-cost

Cursele operatorilor aerieni low-cost dinspre Spania inregistreaza un grad de ocupare de aproape 85%, in conditiile in care o parte dintre romanii care lucrau in agricultura se intorc temporar in tara, dupa ce sezonul culesului de capsuni s-a incheiat.

Desi contextul actual provoaca pierderi semnificative in transporturi, operatorii aerieni low-cost se apropie de tintele de afaceri stabilite, inregistrand un grad de ocupare de aproape aproape 85% pe cursele din Spania.

Cea mai mare companie low-cost, Blue Air, care opereaza destinatiile Malaga (oras din regiunea Andalucia, in care sunt cele mai multe ferme in care muncesc romani), Barcelona, Valencia si Madrid, asteapta un grad de ocupare de 83% in luna iunie pe ruta Bucuresti-Malaga, cand romanii vor incepe sa se intoarca in Peninsula Iberica.

Gradul de ocupare al curselor low-cost poate fi dublu comparativ cu cel inregistrat de operatorii de linie regulata. Astfel, daca Blue Air a avut in primele luni ale anului un grad de ocupare de 70%, Tarom a incheiat primele patru luni cu un grad de ocupare de 48%, potrivit Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Potrivit estimarilor, numai in primul trimestru s-au intors in tara, apeland la cursele low-cost, aproximativ 65.000 de romani. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#capsunari, #cost, #grad, #low, #ocupare, #operatori, #spania , #stiri Blue Air