Blue Air s-a asociat cu Romaero pentru deschiderea unui centru de intretinere a avioanelor la Baneasa

Joi, 07 Februarie 2008, ora 17:11
1871 citiri
Blue Air s-a asociat cu Romaero pentru deschiderea unui centru de intretinere a avioanelor la Baneasa

Compania aeriana Blue Air a semnat un contract de asociere cu Romaero Bucuresti, pentru realizarea unui centru de reparatii a avioanelor Boeing, Airbus si McDonnell Douglas la centrul Romaero de la Baneasa, a declarat, joi, pentru Rompres, actionarul majoritar al companiei Blue Air, Nelu Iordache.

"Am semnat un contract de asociere cu Romaero in august 2007 pentru crearea unui centru de reparatii a aeronavelor pe hangarele companiei din Baneasa.Vrem sa facem cel mai mare centru de reparatie din Europa de Sud-Est. Blue Air are 51 la suta din asociere, iar Romaero are 49 la suta", a spus Nelu Iordache.

Acesta a precizat ca deocamdata se lucreaza pe doar doua din cele sase hangare ale Romaero, celelalte patru urmand sa fie modernizate pana la sfarsitul anului viitor, urmand ca societatea sa ajunga la o cifra de afaceri de circa 50 milioane de euro in 2009.

Dan Vulcan, fostul director al societatii Romaero, a spus ca scietatea participa la aceasta asociere cu majoritatea salariatilor, precum si cu certificarea reparatiilor executate, iar Blue Air a adus capitalul necesar pentru modernizarea hangarelor.

"Este o asociere care priveste exclusiv activitatea de reparatii a aeronavelor, Noi am venit cu hangarele, sistemele de certificare a reparatiilor si o parte din angajati, iar Blue Air va face investitiile pentru modenizarea hangarelor si salariati", a spus Dan Vulcan.
Acesta a declarat ca Roamero va putea repara in curind si alte tipuri de aeronave pentru care nu are inca licenta, precum ATR sau Embraer.

Romaero este fabricant de avioane si aerostructuri si furnizor de servicii in domeniul intretinerii si reparatiilor complexe de aeronave. Este furnizor autorizat pentru companii ca Boeing, Israel Aircraft, Bombardier, SAAB si subcontractor al Airbus. Actionarul majoritar al firmei este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, cu 51 la suta din actiuni.

Operatorul aerian low-cost Blue Air estimeaza pentru o cifra de afaceri de 90 de milioane de euro pentru 2007, mai mare cu 10 milioane de euro decat cea preconizata initial, avand in vedere bunul mers al activitatii din primele noua luni ale anului.

Compania a realizat in primele trei trimestre din 2007 o cifra de afaceri de peste 70 de milioane de euro, dublu fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii numarului de curse si a gradului de ocupare pe rutele pe care opereaza. Gradul mediu de ocupare in primele noua luni din 2007 a fost de 86 la suta. Blue Air a inregistrat 900.000 de pasageri in 2007.

Blue Air zboara spre destinatii din Italia (Milano, Roma, Verona, Bologna, Torino), Franta (Paris si Lyon), Spania (Madrid, Barcelona, Valencia si Malaga), Germania ( Stuttgart si Koln), Marea Britanie (Londra), Belgia (Bruxelles), Turcia (Istanbul) si Portugalia (Lisabona). Blue Air opereaza atat din Bucuresti, cat si din Arad (Stuttgart, Verona, Valencia), Cluj-Napoca (Barcelona si Valencia) si Bacau (Paris, Milano, Torino, Roma, Barcelona).

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...