Blue-Air estimeaza, in 2010 transportul a 20.000 de pasageri

Marti, 23 Februarie 2010, ora 13:16
2330 citiri
Blue-Air estimeaza, in 2010 transportul a 20.000 de pasageri

Operatorul low-cost Blue Air estimeaza ca va transporta in acest an 20.000 de pasageri in afara Europei si in Italia, in urma parteneriatului incheiat cu compania italiana Blue Panorama, a declarat marti directorul general al companiei, Adrian Ionascu, potrivit NewsIn.

Reprezentantul Blue Air a precizat ca, incepand din mai 2010, Blue Air va opera zboruri saptamanale catre Bankok si Havana.

"Prin cursele catre Bankok si Havana deschidem strategia de extindere pe piata externa. Vom viza intr-o prima etapa doar destinatiile de vacanta, urmand ca in urmatorii ani sa evaluam posibilitatea introducerii de curse pentru segmentul business. Cursele catre cele doua destinatii vor fi organizate in parteneriat cu Blue Panorama, care face parte din holdingul Distal, fiind una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa de Vest", a declarat Adrian Ionascu. Potrivit acestuia, tot in cadrul parteneriatului cu Blue Panorama, operatorul low-cost Blue Air isi va extinde destinatiile catre Italia. Pe langa cele opt orase din Italia, spre care Blue Air opereaza deja curse, se adauga Palermo, Torino Casele si Lamezia Terme.

"Cu baza in Italia, operatorul Blue Panorama are in prezent zboruri in afara Europei catre Maldive, Cuba, Thailanda, Mexic, Madagascar si Brazilia. Zborurile Blue Air catre Cuba si Thailanda vor fi deservite de catre compania noastra pana la Roma, urmand ca segmentul catre Asia, respectiv America Latina, sa fie operat de Blue Panorama", a spus Ionascu.

Directorul general al Blue Air a adaugat ca zborurile operate catre destinatiile noi anuntate, si anume Palermo, Torino Casele, Lamezia Terme, Bankok si Havana, vor contribui la afacerile operatorului cu 2-3 milioane euro.

In prezent, Blue Air opereaza 11 aeronave: 9 avioane Boeing 737 si doua aparate SAAB 340. Flota Boeing 737 numara: trei aeronave seria 737 - 300, doua aeronave seria 737 - 400, o aeronava seria 737-500 si trei aeronave 737 - 800 Next Generation, cu capacitati intre 126 si 189 de locuri.

Cele doua avioane SAAB 340 au o capacitate de 33 de locuri fiecare.

Compania a semnat in 2008 contracte pentru achizitionarea a cinci avioane Boeing 737 Next Generation (doua aeronave din seria 800 si trei din seria 900), care vor deservi zborurile Blue Air.

Pentru anul 2009, compania Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 140 de milioane de euro si peste 1,7 milioane de pasageri. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#destinatii, # Blue Air, # transport, # pasageri, # zboruri , #stiri Blue Air