Blue Air: decizia Tribunalului este un act de injustitie

Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 16:08
1810 citiri
Blue Air: decizia Tribunalului este un act de injustitie

Reprezentantii companiei Blue Air, cel mai mare transportator aerian privat de tip low cost din tara, au declarat sambata, intr-o conferinta, ca Blue Air si-a platit toate datoriile catre creditori si ca decizia Tribunalului este un act de injustitie, decizie pe care au aflat-o oricum din presa, potrivit Newsin.

 "Este o zi trista pentru noi. Pentru ca avem de-a face cu erori judiciare. Ieri s-a comis un act de injustitie strigator la cer. Este un dosar in care presa publica o sentinta in baza unei decizii de care noi nu am avut cunostinta.

Desi aceasta sentinta nu exista nicaieri. Nu este normal ca noi sa aflam din presa de o decizie a Tribunalului Bucuresti. Acestea sunt erori judiciare. Deja am depus recurs. Noi vom lupta in continuare pana la capat.

Cei vinovati de aceasta eroare judiciara vor plati", a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, coordonatorul Departamentului Juridic al Blue Air, Luana Stanciu. Aceasta a afirmat totodata ca cineva trebuie sa refaca acest capital de imagine pe care Blue Air l-a pierdut.

"Exista toate dovezile la dosar ca noi ne-am platit datoriile. Suntem debitori zero", a subliniat Luana Stanciu. Potrivit coordonatorului Departamentului Juridic al Blue Air, in acest dosar, judecatorul s-a pronuntat pe altceva decat era in dosar.

"Va trebui sa raspunda si purtatorul de cuvant al Tribunalului Bucuresti (Laura Radu, n.r.), care a lansat in presa ca avem datorii de 200.000 euro, cand, chiar daca am lua in calcul datoriile initiale catre cele doua companii, Carpatair si Service Excellence Solutions, pe care noi le-am platit, suma era oricum sub 80.000 euro. Foate grav!

Apoi, la ora 16:00 a disparut dosarul cu totul de pe site-ul TMB. Iar decizia a aparut ulterior abia la 20:15. Sunt jurist, vorbesc cu probe. Vom cere suspendarea si dupa ce vom vedea motivatia, vom stii care sunt pasii de urmat", a mai spus Luana Stanciu.

Gheorghe Racaru: Blue Air va ramane in piata indiferent de ce se pare ca se doreste

La randul sau, directorul de strategie si dezvoltare al grupului de firme din care face parte Blue Air, Gheorghe Racaru, a declarat sambata ca Blue Air "va ramane in piata indiferent de ceea ce se pare ca se doreste".

"Nu sunt specialist in justitie, dar in cursul zilei de azi vom incerca sa clarificam cat se poate daca e ceva sau a fost ceva in spatele deciziei. Consider ca aceasta hotarare a fost luata in necunostinta de cauza sau din alte motive pe care eu nu le cunosc. Nu stim nici de unde a aparut cifra de 200.000 euro. Cine, de unde si pe ce dosar s-a judecat?", se intreaba Racaru.

De asemenea, acesta a precizat ca are copia dosarului de la Tribunal, iar dovezile ca si-au platit datoriile sunt prinse in acest dosar.

Altfel, Racaru a adaugat ca vrea sa mentina brand-ul Blue Air, asociat pentru romanii care vor sa calatoreasca cu ei. "Blue Air e singura companie cu capital integral privat din Romania si singura companie low-cost romineasca.

Am inceput in 2004, avand ca obiectiv sa transportam romanul cu tarife scazute. Pana la sfarsitul lui august, compania a transportat peste 5 milioane pasageri. Deci am putea spune ca unul din patru romani a calatorit cu Blue Air.

Ca fiecare companie, am avut de suferit incepand din 2009, din cauza crizei, din cauza presiunii pe tarife, la ideea de a alinia tarifele pe care le folosim sa fie accesibile la putearea de cumparare a romanilor. Dorim sa ramanem in Romania.

Chiar si pe perioada de criza, am transportat oameni. De acea am fost foarte surprinsi sa aflam intai din presa o decizie a TMB care practic s-a hotarat inceperea procesului de insolventa, din cauza unor datorii pe care le-am avut, la inceputul anului, catre Carpatair si Service Excellence Solutions", a afirmat Racaru.

Potrivit lui Racaru, aceste datorii au fost platite si au si dovezile platilor facute.

"La Carpatair datoria a fost platita din 24 martie (restanta de 30.062 euro, pentru inchirierea unei aeronave), iar la Service Excellence Solutions din luna mai (48.000 euro). Nu stiu si nu inteleg de ce s-a luat acaesta decizie", a mai spus Gheorghe Racaru. Reprezentantul companiei a subliniat ca Blue Air va continua sa opereze.

"Indiferent pe ce cale se va merge de aici inainte, vom continua sa operam (singuri sau impreuna cu administratorul judiciar desemnat de Tribunal, Assistance Insolv SPRL), vom fi tot aici, nu avem ce sa ascundem. Ni se pare ciudat, noi, ca si companie privata, nu avem suport financiar decat de la noi si nu primim subventii de la stat", a mentionat Racaru.

De asemenea, acesta a precizat ca Blue Air mai inchiriaza doua-trei aeronave in octombrie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#blue air, #insolventa, #low cost, #creditori, #tribunal , #stiri Blue Air