Blue Air a iesit din insolventa

Marti, 22 Februarie 2011, ora 14:40
1864 citiri
Blue Air a iesit din insolventa

Tribunalul Bucuresti a admis recursul Blue Air si a respins cererile de insolventa formulate de catre Carpatair si Service Excelence, a anuntat marti operatorul aerian intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"Insolventa a fost judecata ieri si e o sentinta definitiva", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Sheriff Ussama, directorul general al Blue Air.

El a adaugat ca Blue Air "o duce mai bine acum" decat la sfarsitul anului trecut.

In octombrie anul trecut, Tribunalul Bucuresti admitea o cerere inaintata de Carpatair si Service Excellence Solutions pentru intrarea in insolventa a Blue Air, decizie pe care compania a contestat-o pe motiv ca nu are datorii catre cele doua firme.

Carpatair a depus la jumatatea lunii martie 2010, la Tribunalul Bucuresti, dosarul prin care cere insolventa Blue Air, in contul unei datorii in valoare de 30.000 de euro, ca urmare a inchirierii unei aeronave SAAB 2000 catre Blue Air, in luna septembrie 2009.

"La cateva zile dupa ce am depus dosarul de insolventa, Blue Air ne-a achitat datoria si noi le-am dat hartie ca am primit banii.

Dar dupa acest lucru ei nu s-au dus, probabil, la tribunal sa inchida dosarul.

Diligentele pentru inchiderea dosarului erau treaba lor", declara in octombrie anul trecut Paula Ardelean, vicepresedinte al Carpatair.

Blue Air a negat ca ar avea datorii neachitate catre cele doua companii, iar directorul general, Sherif Ussama, declara ca firma pe care o conduce isi achita datoriile catre stat si furnizori, in pofida blocajelor financiare la nivel national si chiar a procesului de restructurare a flotei pe care compania l-a finalizat recent.

Potrivit lui Ussama, Blue Air a inregistrat in urma insolventei pierderi de imagine care nu pot fi estimate.

"Cu toate acestea, clientii Blue Air nu si-au pierdut increderea in companie.

In ziua in care s-a anuntat intrarea in insolventa au fost cumparate bilete pentru o oferta speciala a Blue Air in valoare de circa 700.000 euro", a precizat Ussama.

El a adaugat ca Blue Air are datorii curente nesemnificative la companiile cu care lucreaza.

"Avem peste 600 de servicii si bunuri, asa ca e normal sa avem si intarzieri la plati.

La randul nostru, avem bani de recuperat din piata", a explicat Ussama.

Operatorul low-cost, detinut de omul de afaceri Nelu Iordache, opereaza peste 50 de rute europene, in 14 state. 

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#blue air, #insolventa blue air, #operator aerian , #stiri Blue Air