Windows XP cu Service Pack 3 bate de la distanta Windows Vista

Miercuri, 28 Noiembrie 2007, ora 10:51
1495 citiri
Windows XP cu Service Pack 3 bate de la distanta Windows Vista

Cele mai recente teste de benchmark au demonstrat ca Windows XP cu Service Pack 3 (inca in Beta) este mai rapid si mai stabil decat Windows Vista, chiar si daca se instaleaza viitorul Service Pack 1 pentru Vista care ar trebui sa mai rezolve din probleme, scrie presa americana.

Testele sunt realizate independent si rezultatele sunt surprinzatoare chiar si pentru specialisti. Deocamdata insa utilizatorii nu pot beneficia de niciunul dintre cele doua Service Pack, care se afla inca in perioada de testare.

Primul Service Pack pentru Vista urmeaza sa fie lansat abia anul viitor, iar testele realizate de Devil Mountain Software arata ca in forma actuala SP1 nu este deloc impresionant, in timp ce SP3 de la XP se dovedeste foarte util si imbunatateste sistemul de operare.

Practic dupa instalarea SP1, Vista a reusit sa aiba un rezultat cu 2% mai bun decat fara acest pachet de update-uri, in timp ce XP cu SP3 a avut performante cu 10% peste versiunea cu SP2.

Testele s-au facut pe un Dell XPS M1710 - procesor Intel Core 2 Duo la 2 GHz, 1GB de RAM. Practic a constat in rularea Microsoft Office 2007, care a facut o analiza generand un document de analiza. Vista a terminat in 80 de secunde, respectiv circa 78, iar XP a mers in 39 de secunde si apoi a terminat in 35.

Microsoft nu a comentat foarte larg aceste informatii. Un purtator de cuvant a spus ca "Microsoft intelege interesul publicului pentru aceste noi Service Packs, dar ele nu sunt inca gata pentru lansare, fiind inca in curs de dezvoltare". Neoficial, toti cunoscatorii problemei spun ca SP1 trebuie sa fie mai bun, altfel vanzarile vor fi mai slabe.

La un an de la lansarea oficiala Windows Vista doar 13% dintre companii spun ca au adoptat acest sistem de operare privind la viitor. Microsoft a recunoscut ca lansarea nu a mers asa cum se astepta, dar a subliniat ca a mers foarte bine si asa. "Utilizatorii nu erau pregatiti 100% pentru Vista", a spus un oficial al companiei lui Bill Gates.

Pe linga complexitatea Vista, o problema este lipsa de informare a utilizatorilor privind toate functiile din noul sistem de operare, spun speialistii. "Asa este si cazul Apple, care a insistat pe o functie sau doua in iPhone, dar nu a informat despre toate posibilitatile", spune Chris Swenson, analist NPD Group. "Nu poti sustine ca OS X are un singur beneficiu fata de Windows, sau ca Mac are o singura functie in plus fara de PC", a explicat el.

Windows XP s-a dovedit atat de popular incat Microsof a trebuit sa renunte la pensionarea sistemului. Mai mult, producatorii de computere au fost obligati de cerere sa reincluda XP la vanzare, ca alternativa pentru doritori. Vanzarile de Vista sunt in continuare cu 59% mai mici decat cele de XP, pe anul in curs.

Se pare ca acum XP va fi vandut pina pe 31 ianuarie 2008. Ramane de vazut daca va fi prelungit sau nu.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.