Warren Buffett a donat 1,5 miliarde dolari fundatiei lui Bill Gates

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 11:16
1432 citiri
Warren Buffett a donat 1,5 miliarde dolari fundatiei lui Bill Gates

Investitorul miliardar Warren Buffett a donat titluri Berkshire Hathaway Inc. in valoare de aproximativ 1,5 miliarde dolari, operatiunea avand legatura cu promisiunea facuta in 2006 de a aloca o buna parte din averea sa operatiunilor caritabile, scrie Reuters.

Buffet a donat miercuri 428.688 titluri Berkshire clasa B organizatiei caritabile Bill and Melinda Gates Foundation, si 87.884 titluri altor patru organizatii de familie.

Dupa aceasta donatie, Buffett detinea in continuare 350.000 titluri clasa A si 1.501.532 titluri clasa B din Berkshire Hathaway, a caror valoare este estimata la aproximativ 36,1 miliarde dolari.

Buffet a precizat ca mai controleaza o participatie de 25,8% din companie si 31,6% din drepturile de vot. O actiune clasa A are o valoare de aproximativ 30 de ori mai mare decat o actiune clasa B.

Buffett, in varsta de 78 de ani, a dezvoltat compania Berkshire Hathaway, cu sediul in Omaha, Nebraska, intr-un conglomerat cu peste 80 de afaceri diferite, ce vinde asigurari, imbracaminte, inghetata si vopsea, detinand de asemenea actiuni in valoare de zeci de miliarde dolari. 

Conform revistei Forbes, Warren Buffett ocupa locul secund in clasamentul celor mai bogati oameni ai lumii, intrecut doar de fondatorul Microsoft Corp., Bill Gates, care este membru in consiliul director al Berkshire Hathaway. 

 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #buffet, #titluri, #valoare , #stiri Bill Gates