Top 10 miliardari americani

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 12:29
4915 citiri
Top 10 miliardari americani

Bill Gates, Warren Buffett si Larry Ellison au urcat pe podiumul celor mai bogati americani, intr-un top realizat de revista americana Forbes. Miliardarii din topul Forbes 400 au o avere totala estimata la 1.370 miliarde de dolari, fata de 1.270 miliarde de dolari in 2009.

Iata-i pe cei mai bogati dintre bogatii Statelor Unite ale Americii, in 2010, potrivit Forbes.

1. Bill Gates


Avere: 54 miliarde de dolari
Varsta: 54 de ani
Sursa principala a averii: Microsoft
Resedinta: Medina, Washington

"Regele software-ului" nu este cel mai bogat om din lume, dar asta pentru ca este cel mai generos: pana in ziua de astazi, a donat peste 28 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, ramane cel mai bogat american, pentru al 17-lea an consecutiv.

2. Warren Buffett

Avere: 45 miliarde de dolari
Varsta: 79 de ani
Sursa principala a averii: Berkshire Hathaway
Resedinta: Omaha, Nebraska

La fel ca Bill Gates, "oracolul din Omaha" a anuntat ca isi va dona jumatate din avere. Secretul succesului, in viziunea lui Buffett: stabilitatea emotionala.

La 12 ani, acesta isi convinge familia sa-l lase sa se intoarca in Omaha de la Washington, unde se mutase dupa ce tatal sau castigase un loc in Congresul american.

In acelasi an, termina de citit toate cartile despre pietele de capital, din biblioteca din Omaha. In 1965, Buffett cumpara fabrica de textile Berkshire Hathaway, pe care o va transforma, in urmatorii 45 de ani, in unul dintre cele mai puternice fonduri de investitii din lume.

3. Larry Ellison

Avere: 27 miliarde de dolari
Varsta: 66 de ani
Sursa principala a averii: Oracle
Resedinta: Woodside, California

Pe langa afacerile din IT, Ellison a investit in piata imobiliara din Malibu. Un impatimit al yachtingului, acesta a investit 10 ani si peste 100 de milioane de dolari pentru a castiga Cupa Americii.

Cand toata lumea se ferea sa se asocieze cu numele lui Mark Hurd, fostul director al Hewlett-Packard concediat din cauza ca ar fi avut o relatie cu o angajata, Larry Ellison nu s-a sfiit sa-l apere. Cateva saptamani mai tarziu, Hurd a devenit co-presedinte al Oracle.

4. Christy Walton

Avere: 24 miliarde de dolari
Varsta: 55 de ani
Sursa principala a averii: Walmart
Resedinta: Jackson, Wyoming

Christy a mostenit o parte din imperiul Walmart, dupa ce sotul ei si fiul fondatorului celebrului lant de magazine, John Walton, a murit intr-un accident de avion, in 2005.

Wal-Mart are peste 2 milioane de angajati si vanzari ce depasesc 405 miliarde de dolari.

5. Charles Koch

Avere: 21,5 miliarde de dolari
Varsta: 74 de ani
Sursa principala a averii: Koch Industries
Resedinta: Whichita, Kansas

Charles este unul dintre cei patru fii ai inventatorului Fred C. Koch, care a reusit sa transforme petrolul in benzina. Fiecare dintre fiii sai a mostenit un pachet de actiuni la Koch Industries, dupa ce el a murit in 1967.

Charles si David au cumparat aceste actiuni de la fratii lor, William si Frederick, pentru 790 de milioane de dolari, in 1983.

6. David Koch

Avere: 21,5 miliarde de dolari
Varsta: 70 de ani
Sursa principala a averii: Koch Industries
Resedinta: New York

David a avut suficienta prezenta de spirit incat sa nu-si vanda actiunile, in 1983, asa cum au facut doi dintre fratii lui. De atunci, compania Koch Industries s-a extins rapid, ajungand la o valoare de peste 50 de miliarde de dolari.

7. Jim Walton

Avere: 20,1 miliarde de dolari
Varsta: 62 de ani
Sursa principala a averii: Walmart
Resedinta: Bentonville, Arkansas

Jim conduce banca Arvest, detinuta de familia Walton. Desi actiunile Walmart au ramas constante in ultimul an, cei trei copii ai fondatorului Sam Walton au colectat 1,2 miliarde de dolari, in dividende.

8. Alice Walton

Avere: 20,1 miliarde de dolari
Varsta: 60 de ani
Sursa principala a averii: Walmart
Resedinta: Fort Worth, Texas

Cea de-a treia mostenitoare a imperiului Walmart prezenta in primii 10 cei mai bogati americani lucreaza la construirea unui muzeu de arta contemporana.

9. S. Robson Walton

Avere: 19,7 miliarde de dolari
Varsta: 66 de ani
Sursa principala a averii: Walmart
Resedinta: Bentonville, Arkansas

Cel mai batran dintre fratii Walton, S. Robson este presedintele Walmart, inca din 1992.

10. Michael Bloomberg

Avere: 18 miliarde de dolari
Varsta: 68 de ani
Sursa principala a averii: Bloomberg
Resedinta: New York

Michael Bloomberg, cel mai bogat om politic american, este la al treilea mandat de primar al New York-ului, care se va incheia in 2013. In afara de cariera politica, Bloomberg detine un pachet de 88% din actiunile Bloomberg LP, companie media pe care a fondat-o in 1982.

#bill, #bogati, #buffett, #gates, #miliardari, #warren , #stiri Bill Gates