Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Planul SUA de stabilizare a pietelor costa aproape cat razboaiele din Irak si Afganistan

Planul SUA de stabilizare a pietelor costa aproape cat razboaiele din Irak si Afganistan

Programul de stabilizare a sectorului financiar presupune alocarea a 700 miliarde de dolari de la bugetul american, adica aproape cat a cheltuit SUA pentru razboaiele Irak si Afganistan, sau de peste 12 ori valoarea averii celui mai bogat american, Bill Gates.Planul guvernului american de stabilizare a sectorului financiar a fost dezbatut in ultimele doua saptamani de presa, economistii si politicienii din intreaga lume, fara ca acestia sa ofere o perspectiva clara asupra a ceea ce inseamna de fapt valoarea programului, de 700 miliarde de dolari.


SUA a cheltuit 800 miliarde de dolari pe razboaiele din Irak si Afganistan.


Bill Gates, fondatorul celui mai mare producator de software din lume, Microsoft, detine o avere estimata la 57 de miliarde de dolari, de peste 12 ori mai redusa decat suma avansata pentru solutionarea crizei internationale.


Totusi, valoarea de 700 miliarde de dolari nu este mare in comparatie cu datoria SUA, care va creste la 11,315 trilioane de dolari daca se va realiza finantarea programului.


Cei mai bogati 400 de americani detin impreuna o avere totala de circa 1,57 trilioane de dolari, aproximativ de doua ori cat valoarea planului de stabilizare a sectorului financiar.


In comparatie cu alte state, 700 miliarde de dolari reprezinta aproape cat Produsul Intern Brut al Olandei, de cinci ori cat economia Pakistanului sau cat intreaga activitate desfasurata in toate tarile din Africa.


De asemenea, programul ar putea fi finantat prin capitalizarea celor mai mari doua companii din lume, Exxon Mobil si PetroChina.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1282 ori