Microsoft trebuie resuscitat. Cine l-ar putea aduce "la viata"?

Sambata, 28 Mai 2011, ora 23:23
2674 citiri
Microsoft trebuie resuscitat. Cine l-ar putea aduce "la viata"?

Microsoft se afla in "razboi" cu Apple, Google si altii, iar smartphone-urile si strategiile de cloud computing se afla sub atac. Actionarii sai se tem ca Microsoft va pierde teren. Cine ar fi in masura sa intoarca roata in favoarea acestui gigant?

Administratorul de fonduri speculative David Einhorn a pornit o furtuna in momentul in care a deshis subiectul eliminarii lui Steve Ballmer, de la conducerea Microsoft.

Cu toate ca board-ul Microsoft si-a exprimat public sprijinul pentru Ballmer, acest lucru nu a impiedicat analistii din industria de la speculatii cu privire la un posibil inlocuitor al acestuia. Iata pe cine pariaza PCWorld ca ar putea ajunge pe scaunul de CEO al lui Steve Ballmer:

John Sculley

Cea mai mare amenintare la adresa Microsoft ar putea fi Apple, iar unul din vechii CEO ai gigantului Apple, Sculley, a demonstrat o data ca poate ajunge sus.

Poate cineva ar trebui sa-i dea sansa de a termina ceea ce a inceput in anii '80.

Scully a fost concediat pentru ca a investit foarte mult pentru inovativul gadget Newton, primul PDA, iar in locul sau a fost plasata o echipa de management care sa scape de noul produs si sa isi reorienteze intreaga atentie asupra Macintosh.

Acesta este vazut ca o varianta extrem de buna, in conditiile in care cunoaste modul de operare al principalului rival.

Arnold Schwarzenegger

Cine ar putea sa puna la pamant un Android mai bine decat insusi Terminatorul?

Cu toate ca nu s-ar agita atat de mult ca Ballmer, Schwarzenegger tinteste la functii inalte in SUA, asa ca Microsoft ii poate oferi o sansa.

Bill Gates

E un simbol Microsoft.

Simpla aparitie la conducerea Microsoft ar puta da acel suflu companiei. In plus, multe din ideile pe care Microsoft le-a avut in ultima vreme se pare ca au fost "soptite" de catre Bill Gates.

De exemplu, achizitionare Skype a fost ideea lui Bill Gates.

Asa ca de ce sa nu-si puna in practica ideile ca CEO Microsoft si sa si le assume fara a mai fi nevoit sa "sopteasca" in interior pentru ca lucrurile sa se intample.

Arianna Huffington

Puterea ei de a-i convinge pe oameni sa lucreze pentru experienta si nu pentru bani este uimitoare.

Microsoft are nevoie ca oamenii sa fie motivati. Asa ca un lider inspirational, care sa stie sa miste "rotitele" emotionale ale angajatilor, ar putea aduce Microsoft pe o treapta mai sus, insa cu mai multe eforturi.

Arianna Huffington a pus bazele site-ului Huffington Post in 2005, cu o investitie initiala de 2 milioane de dolari, iar in momentul de fata este unul din cei mai important oameni din media din SUA.

In 2009, aceasta a ocupat locul 12 in topul Forbes al celor mai influente femei din Media.

Cei care iau in ras pozitia de CEO la Microsoft ofera chiar ca solutie pe Lady Gaga.

Asa ca daca Microsoft vrea sa puna la pamant Amazon, poate reusi cu ajutor lui Lady Gaga. Amazon.com, cel mai mare retailer online, a cedat din cauza cererilor prea mari pentru muzica cantaretei Lady Gaga.

Cei de la Amazon nu si-au imaginat ca fanii artistei vor lua cu asalt site-ul pentru a descarca noul ei album pentru download cu doar 99 de centi.

#steve ballmer, #microsoft, #ceo microsoft, #inlocuire ballmer microsoft, #sef microsoft, #bill gates, #arriana huffington, #johm sculley , #stiri Bill Gates