Lenovo va instala Windows pe toate PC-urile

Marti, 18 Aprilie 2006, ora 13:48
948 citiri

Chinezii de la Lenovo, care au cumparat divizia de PC-uri a IBM, au batut palma cu Microsoft pentru a instala Windows pe toate calculatoarele fabricate in China, scrie presa internationala.Acordul va aduce companiei lui Bill Gates vanzari de 1,2 miliarde de dolari pentru sistemul de operare Windows, in urmatoarele 12 luni. Lenovo a devenit primul producator de computere personale care a hotarat sa preinstaleze Windows pe toate PC-urile destinate pietei chineze, unde pirateria software este extrem de raspandita.

Presedintele Lenovo, Yang Yuanqing, a declarat ca procentajul de clienti care opteaza sa cumpere un computer cu sistemul Windows XP preinstalat a crescut de la 10%, inainte de noiembrie 2005, la peste 70%.

"Acordul semnat astazi va intari cooperarea in domeniu, si va extinde parteneriatul si asupra fabricarii de produse de ultima generatie si comercializarea pe pietele emergente", a declarat Yang in cursul ceremoniei de semnare, la care au participat presedintele Microsoft, Bill Gates, directorul executiv al grupului american, Steve Ballmer, precum si oficiali chinezi.

Pe langa Lenovo, trei alti producatori chinezi de PC-uri au anuntat ca intentioneaza sa cumpere sisteme de operare Windows in valoare de peste 400 de milioane de dolari.

Acordurile survin unui decret al guvernului chinez care impune producatorilor de PC-uri din China sa preinstaleze sistemele de operare pe computere, in cadrul masurilor de combatere a pirateriei informatice.

Bloombiz

directNews -Topul stirilor zilei