Intalnire secreta pentru planuirea iesirii din criza

Vineri, 22 Mai 2009, ora 09:00
1236 citiri
Intalnire secreta pentru planuirea iesirii din criza

Cei mai bogati oameni din lume s-au intalnit in secret, la New York, pentru a discuta despre cum se pot implica mai mult pentru a iesi din criza.

Bill Gates, Warren Buffett, David Rockefeller, Oprah Winfrey, Ted Turner, George Soros si primarul New York-ului, Michael Bloomberg, au fost doar cativa dintre cei care au participat la intalnire, potrivit ABC News.

"Principalul motiv pentru intalnire a fost nevoia - acest lucru i-a convins pe toti sa participe", a declarat Patricia Stonesifer, consilier pentru fundatia lui Bill si Melinda Gates.

"Acest grup este foarte implicat in filantropie si s-au intalnit sa vada cum pot sa colaboreze, pentru a ajuta si mai mult", a adaugat Stonesifer.

Desi o intalnire clandestina intre cei mai bogati si influenti oameni, fara presa si fara a fi anuntata public, poate isca o serie intreaga de teorii de conspiratie, cativa dintre cei care au luat parte au declarat ca aceasta a fost "100% despre filantropie" si ca nu s-a vrut a fi secreta.

"Trebuia sa fie un schimb privat de opinii, dar nu a fost chiar un secret, doar o intalnire privata", a spus Stonesifer.

In cadrul intalnirii, care a durat aproximativ cinci ore, s-a discutat despre nevoia urgenta de fonduri pentru educatie si sanatate, atat la nivel global, cat si in Statele Unite.

Nici unul dintre cei implicati nu a dorit sa comenteze despre rezultatul intalnirii. Michael Bloomberg a declarat insa ca este o ocazie unica pentru a incerca noi lucruri folosing bani din surse private, pe care nu le-ar putea realiza cu bani publici.

Astfel, raman multe necunoscute despre intalnire in sine, cat si despre logistica din spatele organizarii sale: cum au reusit cei mai influenti oameni sa-si coordoneze programul, sa calatoreasca si sa se intalneasca fara ca nimeni din presa sa afle de acest lucru?

Potrivit IrishCentral.com, fiecarui participant i-au fost acordate 15 minute pentru a propune cum sa directioneze, in cel mai eficient mod, banii pentru scopuri caritabile, avand in vedere climatul economic mondial.

Stacy Palmer, redactor sef al revistei Chronicle of Philantrophy a speculat ca liderii s-ar fi putut intalni pentru a pune la cale un program coordonat pentru actele de caritate, la nivel mondial.

"Intalnirea este extraordinara si foarte neobisnuita. Nu imi aduc aminte nici un alt moment in care sa fi fost toti in aceeasi camera, in acelasi timp, pentru a discuta", a spus Palmer.

Domeniul caritabil a suferit mult, in ultimele luni, din cauza faptului ca cei mai importanti filantropi au inregistrat, la randuri mari, pierderi uriase.

Potrivit lui Palmer, foarte putini dintre participanti obisnuiesc sa doneze bani fara sa anunte si presa de acest lucru, de aceea este posibil ca aceasta intalnire secreta sa fie doar primul pas intr-un plan la nivel mondial, ce ar putea fi facut public.

Gates si Buffet se numara printre putinii oameni de afaceri care si-au trecut intreaga avere in contul unor fundatii, in scopuri caritabile. De asemenea, Rockefeller, presedinte al companiei Rockefeller Financial Services, se trage dintr-o familie recunoscuta pentru actele sale de binefacere.

Oprah Winfrey a donat, in 2007, 50 de milioane de dolari, din averea sa totala estimata la 2,7 miliarde de dolari. Primarul New York-ului, cu o avere de 11,5 miliarde de dolari, a donat 205 milioane de dolari intre 2007 - 2008, iar finantistul Eli Broad a daruit 100 de milioane de dolari, anul trecut.

De asemenea, Peter Peterson, fondator al Blackstone Group, cu o avere estimata de 2,8 miliarde de dolari, a donat, in 2008, aproximativ un miliard de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#planuri, # criza, # intalnire, # bogati , #stiri Bill Gates