Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul trebuie sa asigure tinerilor sanse egale pentru educatie

Guvernul trebuie sa asigure tinerilor sanse egale pentru educatie

Bill Gates a subliniat, joi, intr-un interviu acordat postului public de televiziune, importanta pe care trebuie sa o acorde guvernul roman dezvoltarii sistemului educational pentru a-i incuraja pe specialistii IT din Romania sa ramana in tara.

Cel mai bogat om al planetei a relevat necesitatea ca toti cei care doresc sa invete si sa se perfectoineze sa beneficieze de sanse si oportunitati egale acordate din partea statului. "Guvernul are intotdeauna rolul unic de a privi din perspectiva egalitatii. Am vorbit de educatie...e treaba guvernului ca indiferent de locul in care te nasti si de situatia financiara sa te bucuri de sanse egale pentru a beneficia de o educatie buna. Tot mai mult, pe masura ce internetul devine un instrument cheie care te ajuta sa inveti si este o cunostinta necesara pentru multe slujbe, incercarea de a include aceasta pregatire in procesul educational devine foarte important. E foarte greu pentru ca implica pregatirea profesorilor, existenta unei retele de calculatoare conectate la Internet si acestea sunt lucuri care necesita timp. Microsoft si alti jucatori de pe piata IT lucreaza cu Guvernul si cu ONG-urile pentru ca tehnologia sa ajunga in tot mai mulet scoli, iar angajatii nostri sa faca voluntariat sa ne ajute. Daca luam de exemplu o perioada de cinci sau zece ani cred ca ar trebui sa existe scopuri ambitioase in ce priveste includerea digitaliizarii chiar si in zonele unde este cel mai greu de ajuns", a declarat Bill Gates.

Bill Gates, presedintele Microsoft, a declarat, joi, la deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic, ca este impresionat de calitatatea angajatilor romani si a spus ca ii cunoaste pe foarte multi care lucreaza pentru Microsoft, fie la nivel central, fie la cel regional. Pentru el lucreaza circa 300 de romani, comunitate mare, despre care Gates a spus ca este dedicata, nu numai companiei Microsoft, cat si Romaniei, deoarece ei vor realiza relatiile si vor continau sa sprijine tara, in continuare, pentru dezvoltare.

"Avem un grup de romani care lucreaza la sediul nostru central si care fac o treaba minunata, dar noi dorim sa realizam un echilibru: unii pleaca in strainatate, altii se intorc. Este recunoscut faptul ca investitiile in educatie vor fi aspectul cel mai important. Un absolvent de universitate in Romania are oportunitati de angajare in tara, iar pe masura ce creste cererea, investitiile in educatie devin tot mai importante. Este impresionant ca in Romania sunt multe universitati bune, si exista chiar o competitie intre ele care atrage o continua crestere a nivelului de pregatire. Investitiile in educatie sunt cele mai importante si acest lucru este recunoscut.", a declarat presedintele Microsoft.

In incheiere, Bill Gates a salutat aderarea Romaniei la Uniunea Europeana exprimandu-si speranta ca acesta va fi inceputul unei perioade fructuoase an ceea ce priveste schimburile de specialisti si tehnologie intre Romania si celelalte state membre UE: "Aderarea Romaniei la UE este de un real folos in sensul ca firmele simt ca pot sa-si aduca angajatii aici, pot sa-si exporte produsele aici. Este un moment important pentru Romania si sunt bucuros sa fiu aici.", a conchis Gates.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1187 ori