Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia mondiala, dezbatuta timp de 5 zile

Economia mondiala, dezbatuta timp de 5 zile

Lucrarile traditionalului Forum Economic Mondial, incep astazi, in statiunea elvetiana Davos.Timp de cinci zile, reprezentantii celor 100 de tari participante vor stabili agenda globala pe anul 2006, urmand sa identifice problemele urgente si sa se angajeze in dialoguri pentru actiuni comune de rezolvare ale acestora. Va fi dezbatuta o gama larga de subiecte, de la sfidarile erei digitale pana la necesitatea reluarii convorbirilor pentru liberalizarea schimburilor comerciale, de la combaterea terorismului pana la problemele ecologice si intarirea increderii in institutiile publice

La forum vor asista 15 sefi de stat, 60 de ministri, 23 de lideri religiosi, 13 conducatori de sindicate si peste 30 de sefi de organizatii neguvernamentale. Printre cei prezenti se numara cancelarul vest-german Angela Merkel, vicepremierul chinez Zeng Peiyan, dar si presedintele Microsoft, Bill Gates, cantaretul pop Bono si actorii de film Michael Douglas si Angelina Jolie.

Este de remarcat faptul ca aproape 50% dintre participanti sunt, in acest an, oameni de afaceri, presedintii a 1000 de corporatii din intreaga lume.

In total vor fi prezenti peste 2.300 de lideri politici, oameni de afaceri si personalitati ale vietii culturale.

Realitatea TV

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 751 ori