Divizia de software a Microsoft ramane fara director

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 14:15
1840 citiri
Divizia de software a Microsoft ramane fara director

Directorul diviziei de software al Microsoft, Ray Ozzie, care a preluat postul dupa retragerea lui Bill Gates, a anuntat ca isi va da demisia, dupa un mandat in care compania a pierdut teren in fata companiilor rivale Google si Apple.

Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, a declarat ca Ray Ozzie nu va fi inlocuit, lasand, astfel, fara conducere cea mai importanta divizie a companiei, relateaza Reuters.

"Plecarea lui Ozzie demonstreaza ca Microsoft nu prea are directie de cand a plecat Bill Gates. I-a lasat pe cei de la Google sa rezolve problema cautarii online, pe cei de la Apple sa faca smartphone-uri, iar Apple este pe cale ca cuceareasca piata cu tablete care nu folosesc Windows", a explicat Toan Tran, analist la Morningstar.

Ozzie este ultimul dintr-o serie de directori care au parasit Microsoft dupa retragerea lui Gates, in 2008, dupa directorul diviziei de platforme si servicii, Kevin Johnson, directorul financiar, Chris Liddell, directorul diviziei de telefoane si jocuri, Robbie Bach si directorul diviziei Office, Stephen Elop.

In schimb, Steve Ballmer insista ca nu are nevoie sa-l inlocuiasca pe Ozzie.

"Avem o planificare puternica, tehnicieni puternici in fiecare divizie de business si o puternica divizie de inovatii", a spus Ballmer, intr-un memo adresat angajatilor, pe care Microsoft l-a publicat pe site-ul sau.

Ozzie, in varsta de 54 de ani, a jucat un rol esential in dezvoltarea pietei de cloud computing (retea de servere interconectate, unde sunt stocate datele ce pot fi folosite de utilizatori de pe propriile calculatoare)

Ozzie nu va pleca, inca, definitiv de la Microsoft, urmand a se "concentra asupra diviziei de divertisment, dupa care se va pensiona", potrivit lui Ballmer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#software, #microsoft, #bill, #gates , #stiri Bill Gates