Destinul unui "Oracol". Viata si lectiile lui Warren Buffett

Luni, 28 Martie 2011, ora 18:19
4195 citiri
Destinul unui "Oracol". Viata si lectiile lui Warren Buffett

Supranumit "Oracolul din Omaha", Warren Buffett este unul din cei mai mari investitori ai epocii moderne si printre cei mai bogati oameni de afaceri din lume. Cu toate acestea, traieste intr-o casa modesta si, in timpul liber, sta departe de gadget-uri.  Iata care sunt cele mai surprinzatoare lucruri despre Warren Buffett, potrivit Forbes.

Casa lui Warren Buffett

Cu toate ca se afla in printre primii 5 miliardari din lume, Warren Buffett locuieste intr-o casa cel putin modesta, in comparatie cu imobilele detinute de alti miliardari.

Este o casa cu 5 dormitoare, cumparata in 1956 pentru suma de 31.500 dolari.

Pentru a face o diferenta, casa lui Bill Gates, partenerul de bridge al lui Buffett, are o valoare de 150 de milioane de dolari si este compusa din 9 cladiri.

Cea mai proasta investitie facuta vreodata

Cu toate ca este cunoscut ca unul din cei mai mari investitori ai lumii, Warren Buffett mai si greseste.

Prin urmare, cea mai proasta investitie a sa a fost o achizitionarea unei statii de gaz Sinclair, pe care a cumparat-o in 1951 impreuna cu un prieten. Afacerea l-a falimentat in scurt timp. Miliardarul a pierdut 2000 $, in conditiile in care averea sa era in acea perioada de 9600$.

O alta experienta pe care Buffett a numit-o "una din cele mai proaste investitii", a avut loc in 1993 cand omul de afaceri a cumparat Dexter Shoes, o companie producatoare de pantofi.

Avantajul competitiv pe care se baza achizitia a disparut imediat, iar compania a provocat pierderi de 3,5 miliarde de dolari actionarilor.

A fost respins de la Harvard

Celebra Universitate de la Harvard a avut ocazia de a avea in arhive numele celui mai mare om de afaceri din lume. Cu toate acestea, Harvard Business School l-a respins pe Warren Buffet.

Dupa ce a fost respins de cele mai bune scoli de afaceri din lume, miliardarul s-a inscris la Universitatea Columbia, unde preda Benjamin Graham, idolul sau in domeniul investitiilor.

Asa ca, in 1950 Warren Buffett a pornit pe drumul "investitiilor".

Buffett, victima reversului anti-semit

Miliardarul a vrut sa lucreze pentru firma lui Benjamin Graham, insa acesta l-a respins pentru simplul motiv ca nu era evreu.

Graham dorea ca firma sa fie prietenoasa cu evreii, de aceea locul pentru care candida Buffett era rezervat unui evreu.

Cheia succesului ramane insistenta. Buffett s-a intors la Omaha, insa a continuat sa insiste la Graham pana cand a fost angajat.

Buffett, acuzat de speculatii pe piata valutara

Intre 1974-1976, Comisia de securitate si schimb valutar l-a acuzat pe Buffet de speculatii pe piata valutara.

Aceasta a fost o acuzatie grava, care ii putea pune in pericol reputatia miliardarului.

In acea perioada Warren Buffett s-ar fi aflat in negocieri pentru cumpararea unei societati.

Miliardarul nu a recunoscut nimic, insa una din companiile sale a platit o amenda de 115.000 $.

Warren Buffett nu este fan al gadget-urilor

Poate ca nu ar fi rau, cel putin o data pe saptamana sa incercati sa traiti ca Warren Buffett: fara calculator si fara telefon mobil.

Mai mult, Buffet joaca bridge 12 ore/saptamana impreuna cu Bill Gates.

Deviza lui Warren Buffett

Aflat la conducerea Berkshire Hathaway de mai bine de 40 de ani, Warren Buffet nu masoara succesul in cifre, ci in sentimente.

Intrebat cum isi masoara acesta succesul Buffet a raspuns: "Masor succesul in functie de cati oameni tin la mine si ma aprecieaza. Singurul mod in care poti fi iubit, este sa stii ca te faci placut".

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#casa lui warren bufett, #cei mai bogati oameni de afaceri din lume, #investitii, #investitiile lui bufett, #miliardar, #om de afaceri, #oracolul din omaga, #warren bufett , #stiri Bill Gates