Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Curiozitati din viata lui Bill Gates

Curiozitati din viata lui Bill Gates
Bill Gates, cel mai bogat om din lume, a fost arestat de doua ori pentru viteza la volan, primeste zilnic aproximativ 4.000.000 de e-mail-uri, are una dintre cele mai tehnologizate case din lume, o colectie a scrierilor lui Leonardo da Vinci, dar si o musculita de floare botezata dupa numele lui.

Bill Gates a fost arestat de doua ori, in New Mexico, in 1975 (anul in care a fondat Microsoft - n.r.), pentru ca a condus fara carnet si a depasit viteza legala, dar si in 1977, pe cand avea 22 de ani. In 1984, co-fondatorul Microsoft, aparea pentru prima oara pe coperta revistei "Time", pentru care a mai fost fotografiat de inca sapte ori, pana in ianuarie 2007.

Miliardarul a cumparat, in 1994, la o licitatie, intreaga colectie Codex Leicester, a scrierilor lui Leonardo da Vinci, pentru care a platit 30,8 milioane de dolari.

Printre cele mai importante investitii ale lui Gates se numara si resedinta din Medina, Washington, care valoreaza 125 de milioane de dolari, si al carei impozit se ridica la aproximativ un milion de dolari pe an. Fan al tehnologiilor avansate, Gates are o "casa inteligenta" ("smart house"), unde totul este tehnologizat, iar multe dintre aplicatii pot fi controlate de pe telefonul mobil.

In 2004, Bill Gates a primit mai mult de 4.000.000 de e-mail-uri pe zi, dintre care cele mai multe spam-uri. Gates si-a organizat un departament special, care ii filtreaza mesajele primite. Majoritatea celor care ii trimit mail-uri ii cer "sfaturi despre cum sa scape de datorii sau cum sa se imbogateasca peste noapte", a spus Gates despre corespondenta electronica pe care o primeste zilnic.

Numele lui Bill Gates apare pe 58.300.000 de pagini web, potrivit motorului de cautare Google.

Printre citatele celebre ale miliardarului se numara "Cand eram tanar, credeam ca banii si puterea ma vor face fericit. Aveam dreptate" sau "Cel mai bun angajat este un barbat de 35 de ani, care are 40 de ani de experienta in domeniu".

Gates a fost numit cavaler de onoare de catre regina Elisabeta a Marii Britanii, in 2005, iar entomologii au botezat o musculita de floare dupa numele lui ( The Bill Gates Flower fly sau Eristalis gatesi).

Presedintele Microsoft a prezentat de curand, in Las Vegas, doua noi produse-cheie care vizeaza crearea unei "case conectate" ("wired house"), una dintre dezvoltarile majore ale electronicii viitorului. In aceeasi zi, Gates a mai anuntat, impreuna cu grupul Ford, lansarea unui "automobil conectat" ("wired car") , capabil sa gestioneze chiar si date personale ale conducatorului auto si sa execute comenzi vocale.

Pe internet exista chiar si un site billgatesisdead.com, care parodiaza moartea imaginara a lui Gates, unde sunt citate mai multe televiziuni si ziare si modul cum acestea ar prezenta asasinarea mogulului, impuscat la plecarea de la un eveniment caritabil. Toata povestea ar fi avut loc in decembrie 1999.

Averea celui mai bogat om din lume, estimata in 2006 de revista "Forbes", este de 53 de miliarde de dolari. Gates a anuntat, in iunie 2006, ca intentioneaza sa renunte, pana in 2008, la toate functiile executive pe care le detine in cadrul companiei Microsoft, si sa se dedice activitatilor caritabile, prin fundatia "Bill & Melinda Gates", pe care a creat-o impreuna cu sotia sa pentru a sprijini cercetarile in domeniile sanatatii si educatiei. "Bill & Melinda Gates" este cea mai bogata fundatie caritabila din lume, cu un capital de peste 29 de miliarde de dolari.

Presedintele Microsoft va veni in Romania joi, pentru trei ore, si va participa, alaturi de presedintele Traian Basescu, la deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic in Bucuresti, eveniment care marcheaza zece ani de activitate ai companiei americane in Romania.

RadorTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 5269 ori