Cum vede Bill Gates viitorul energetic

Vineri, 06 Mai 2011, ora 16:28
2276 citiri
Cum vede Bill Gates viitorul energetic

Fotovoltaicul si luminarea LED sunt "dragute" dar nu vor rezolva niciodata problema schimbarii climei si nici pe cea a alimentarii tarilor din lumea a treia cu energie, considera Bill Gates. 

Desigur, previziunile fondatorului Microsoft nu au fost intotdeauna foarte exacte. In 1989, declara sus si tare ca nu va aparea niciodata un sistem de operare pe 32 de biti.

Peste numai patru ani, s-a lansat Windows NT 3.1, sistemul de operare al Microsoft pe 32 de biti.

In 2004, Bill Gates spunea ca peste doi ani, spam-ul va fi istorie. Desigur, acest lucru nu s-a intampla si Inbox-urile sunt inca invadate de mail-uri nedorite.

La inceputul acestei saptamani, al doilea cel mai bogat om din lume a adus in discutie nevoia de investitii in dezvoltarea de noi tehnologii energetice si nu in imbunatatirea celor deja existente.

"Putem sa rezolvam problema climei, prin cresterea eficientei tehnologiei de acum?", s-a intrebat Gates, intr-un discurs citat de Forbes.

Si-a raspuns retoric ca "nu, din moment ce o astfel de rezolvare cere reducerea cu 90% a emisiilor de CO 2, nicio eficientizare a tehnologiilor actuale nefiind de ajuns".

Desi tarile dezvoltate pot face pasi mari in domeniul eficientei energetice, acesti pasi ar fi imediat anulati de cresterea consumului in tarile aflate in curs de dezvoltare.

Mai mult de 90% din totalul fondurilor se indreapta catre tehnologiile energetice deja stabilite
, ceea ce lasa foarte putin pentru tehnologii cu adevarat noi.

"Poti sa cumperi cata tehnologie veche vrei, dar nu vei avea descoperirile generate de cercetare", spune Gates.

De altfel, acesta a investit masiv in start-up-uri energetice, unul dintre ele construind un reactor nuclear capabil sa functioneze 50 de ani fara sa fie realimentat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#bill gates, #energie, #microsoft, #energie solara, #eoliana, #tehnologie , #stiri Bill Gates