Cine e urmatorul Bill Gates?

Duminica, 24 Ianuarie 2010, ora 00:22
5929 citiri
Cine e urmatorul Bill Gates?

Miliardarii de astazi sunt din ce in ce mai tineri iar multe din averi sunt facute in domeniul IT, insa nu oricine il poate ajunge pe Bill Gates. Care dintre cei mai tineri miliardari ai lumii are cele mai mari sanse sa-l egaleze?

In Japonia s-a ridicat un nou magnat, Yoshikazu Tanaka, care detine titlul de cel mai tanar miliardar din Asia.

Situat pe locul 18, in clasamentul celor mai bogati japonezi, Tanaka are o avere de 1.6 miliarde dolari, dublu fata de cat avea in 2009 ( 850 milioane). Si-a dublat averea pentru ca anul acesta, pretul actiunilor retelei sale sociale Gree a crescut exponential.

Dupa ce a absolvit Universitatea Nihon, Tanaka a lucrat la Sony si apoi s-a alaturat Rakuten, un site de shopping online, detinut de al 6-lea miliardar japonez, Hiroshi Mikitani.

In aceasta perioada a lansat reteaua Gree, pentru amuzamentul propriu, iar apoi lucrurile au venit de la sine.

Site-ul sau permite celor 15 milioane de useri (dublu fata de anul trecut) sa-si customizeze avatarurile pentru jocuri online, cumparand haine si accesorii.

Tanaka este doar unul dintre numerosii tycooni tech (de la Michael Dell pana la Bill Gates) care si-au dobandit averile pana la varsta de 30 de ani.

8 miliardari cu varste de pana in 40 de ani si-au dobandit averile din tehnologie. Dintre acestia, 4 sunt din China, 3 din Statele Unite si unul din Japonia.

Iata cine ar putea sa-i ia locul lui Bill Gates:

Yoshikazu Tanaka

Avere: 1.6 miliarde $

Varsta: 32 de ani

Cel de-al doilea mare miliardar, dupa Mark Zuckerberg, Tanaka si-a castigat averea tot dintr-o retea sociala, Gree.

 

Sergey Brin


Avere: 15,3 miliarde dolari

Varsta:
36 de ani

Imigrantul rus Brin si colegul sau de clasa Larry Page au renuntat in 1998 la studiile doctorale la Stanford pentru a lucra in garajul unui prieten la ceea ce urma sa fie "copilul teribil" al internetului, Google.

Compania de 22,7 miliarde $ (cifra de afaceri) s-a extins dincolo de afacerea de search engine, in zona de e-mail, director de stiri, browser si, mai nou gadget-uri.

Brin a devenit miliardar in 2004, in anul in care Google a fost listat la bursa. Primul telefon Google, Nexus One, a fost lansat luna aceasta.

Compania a anuntat recent ca s-ar putea sa se retraga din China in urma scandalului provocat de atacurile unor hackeri.

Actiunile Google au urcat cu 85% in ultimul an.

Chen Tianqiao



Avere: 1,3 miliarde de $

Varsta: 36 de ani.

Dupa ce a absolvit Fudan University, Chen a lucrat pentru o companie de investitii, inainte sa lanseze Shanda Interactive Entertainement Limited, impreuna cu fratele sau si sotia, in 1999.

Compania are in portofoliu de la jocuri online de role-playing pana la literatura online.

Shanda Games, o ramura a Shanda Interactive, a fost listata la bursa anul trecut si a anuntat recent achizitia Goldcool Games, din Shanghai si Mochi Media din San Francisco.

 

Larry Page

Avere: 15,3 miliarde $

Cofondatorul Google se afla in urma colegului sau Sergey Brin, doar pentru ca e mai in varsta cu 1 an.

 

William Ding

Avere: 2,25 miliarde de dolari

Varsta: 38 de ani

Ding a lansat NetEase in 1997, introducand un motor de cautare si un serviciu de e-mail gratuit.

In 2000 a listat compania in Statele Unite, dar aceasta a fost delistata pentru 4 luni, din cauza rapoartelor financiare intarziate.

In 2003, Ding a devenit cea mai bogata persoana din China.

Astazi, NetEase distribuie Entertainement"s StarCraft II si World of Warcraft.

Autoritatile chineze au anuntat in aceasta toamna ca NetEase va trebui sa opreasca functionarea World of Warcraft, dar se pare ca acum va trebui doar sa plateasca o taxa.

Ma Huateng

Avere: 3,8 miliarde de $

Varsta: 38 de ani

Ma a lansat Tencent in 1998 impreuna cu un prieten, Zhang Zhidong.

Ma a listat compania in 2004 si a devenit miliardar in 2007.

Astazi, Tencent detine platforma de chat preferata a chinezilor, la fel ca si jocurile online: Gungeon, Cross Fire si QQ Dancer.

Site-ul Tencent QQ.com este pe locul 11 intre cele mai populare site-uri din lume, potrivit site-ului de contoriazare a traficului Alexa.

Tencent are de castigat daca Google pleaca din China, din moment ce motorul sau de cautare, Soso.com, a renuntat la tehnologia de cautare oferita de Google, pentru a se folosi de tehnologia proprie.

#bill, #gates, #mark, #microsoft, #zuckerberg , #stiri Bill Gates