Cele mai tari site-uri din 2010

Joi, 26 August 2010, ora 13:17
6878 citiri
Cele mai tari site-uri din 2010

Pornind de la analiza celor mai cunoscute website-uri de finante, educatie si pana la cele de socializare, revista Time.com a realizat topul celor mai tari site-uri din 2010.

Cele mai bune site-uri financiare



Gowalla

Site-ul Gowalla pune accentul pe premierea calatorilor. La fiecare cazare, utilizatorii primesc "stampile" pe pasaportul lor virtual, care poate fi vazut de prietenii din reteaua sociala.

In plus, utilizatorii Gowalla pot gasi suveniruri digitale, care pot fi transformate in premii reale, cum ar fi bilete la film sau gadgeturi.

Foodspotting

Foodspotting permite utilizatorilor sa publice review-uri si poze cu felurile de mancare pe care le-au comandat la diverse restaurante.

StockTwits

Site-ul StockTwits urmareste si publica toate discutiile de pe Twitter care sunt legate de lumea pietelor de capital.

Tumblr

Platforma de blogging a beneficiat de atentia unor branduri media care au ales sa se promoveze aici. Tumblr combina designul sic cu functionalitatile de social sharing.

LinkedIn

Reteaua de socializare profesionala permite utilizatorilor sa se conecteze cu vechi si actuali colegi de munca, sa ofere recomandari si sa publice CV-uri actualizate, cu care sa atraga atentia recrutorilor de pe Web.

Cele mai bune site-uri educationale



Livemocha

Cea mai mare comunitate de lingvisiti, Livemocha este locul potrivit pentru userii dornici sa invete o limba straina. Cei 6 milioane de useri pot alege tutoriale si exercitii pentru 30 de limbi ale lumii.

Chegg

Plecand de la ideea ca ar fi prea scump pentru studenti sa-si cumpere cartile necesare, Chegg ofera imprumuturi semestriale de carti. Momentan, serviciul este activ numai in SUA.

MIT OpenCourseWare

Prin intermediul acestui portal, Institutul de Tehnologie din Massachusetts ofera materiale, cursuri video si teste interactive pentru cei care nu vor avea niciodata posibilitatea de a pasi pe holurile faimosului MIT.

Read Print

Directorul catalogheaza toate cartile care se pot fi citite gratuit pe Internet. Printre autorii prezenti, se regasesc scriitori celebri precum Shakespeare si Jane Austen, dar si debutanti care spera sa ajunga mai rapid la cititorii lor.

TED.com

Conferintele TED aduna cele mai luminate minti ale momentului, care tin prezentari despre domeniul lor de expertiza. Printre acestia, s-au numarat de-a lungul timpului Steve Jobs, Bill Gates, Bon, Bill Clinton sau Jamie Oliver.

Cele mai bune site-uri video/audio



Vimeo

Serviciul de streaming video s-a pozitionat pe segmentul userilor creativi, in opozitie cu masele prezente pe Youtube. vimeo este locul unde gasesti clipuri scurte, artistice. Recent, reprezentantii Vimeo au anuntat implementarea playerului dezvoltat in HTML 5, compatibil cu device-urile Apple, care nu suporta Flash.

Movieclips

Daca ai nevoie sa gasesti o scena din filmul tau preferat, Movieclips este locul potrivit. Movieclips are si un instrument de editare, care permite utilizatorilor sa creeze propriul film, combinand scene din filme diferite.

Grooveshark

Serviciul de streaming audio se bazeaza pe utilizatori sa uploadeze muzica preferata, ajungand sa aiba una dintre cele mai complete librarii de melodii.

Userii isi pot crea si salva propriile playlisturi sau pot apela la recomandarile Grooveshark, concretizate sub forma de posturi radio.

Cele mai bune site-uri de jocuri



Kongregate

Nerecomandat pentru a fi accesat la birou, din cauza ca un angajat ar putea pierde toata ziua "prins" in colectia masiva de jocuri online prezenta pe acest site. Ceea ce provoaca dependenta cu adevarat pe Kongregate este sistemul de rasplata a utilizatorilor.

Cactus Squid

Cactus Squid este site-ul de portofoliu al unui dezvoltator de jocuri arcade. Jocurile sunt low-budget, dar sunt extrem de captivante si de diferite, fata de celelalte.

Pogo

Portalul de jocuri Pogo, detinut de Electronic Arts, este online de 15 ani. Detine toate jocurile traditionale, printre care Scrabble si Monopoly. Jucatorii pasionati pot participa la concursuri si castiga premii in bani reali.

Games.com

Contine o colectie impresionanta de jocuri din toate categoriile posibile, de la integrame la jocuri de actiune. Recent, au fost integrate hiturile Farmville si Mafia Wars, dezvoltate de Zynga.

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#educatie, #jocuri, #site, #socializare, #time, #top , #stiri Bill Gates