Bill Gates: pregatiti-va pentru un nou crah IT

Sambata, 11 Noiembrie 2006, ora 17:48
1030 citiri

Fondatorul si presedintele Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, Bill Gates, a avertizat ca lumea IT se indreapta spre un nou "bubble", ca in 2000, care nu se poate incheia decat cu un nou crah. Intrebat care va fi site-ul web de succes care va urma YouTube, seful Microsoft a spus doar ca este foarte sceptic. "Sunt sute de site-uri care ar putea avea succes, dar este complicat de stabilit care, este un proces foarte complicat, depinde de modelul de business al fiecaruia", a spus Gates.

El a declarat ca exista o frenezie a promovarii de noi produse tehnologice exact cum era la sfarsitul anilor 90, cand orice companie IT putea sa devina miliardara in dolari peste noapte. "Nu vrem altceva decat sa obtine trafic cat mai mare. Tot focusul este pe trafic", a mai precizat el.

Seful Microsoft a fost ieri la Bruxelles, unde a discutat soarta Vista cu legiuitorii Comisiei Europene. El a tinut sa declare ca adversarii Microsoft s-au folosit de Comisia Europeana pentru a face probleme inutile cu ocazia lansarii Vista.

"Cred ca rivalii nostri s-au distrat calatorind peste tot in lume si reclamandu-ne la autoritati ca incalcam legislatiile privind concurenta. De fapt, plingerile vin doar de la rivali directi, din SUA", a spus Gates. Seful Microsoft a mai spus ca presiunea UE nu a fost pentru a scoate functiile de securitate informatica din Vista, desi companiile rivale au cerut acest lucru. Totusi, Microsoft va realiza o versiune modificata a sistemului de operare pentru a raspunde tuturor reclamatiilor legate de concurenta.

Conform Comisiei Europene, Adobe, Google, Symantec si McAfee au facut reclamatii legate de Vista. "Cred si eu ca s-au plins. Cu cat Vista va fi mai slab, produsele lor competitoare se vor dovedi mai bune", a subliniat ironic Gates.

Amos News