Bill Gates, pe urmele lui Einstein?

Luni, 14 Iunie 2010, ora 16:57
3240 citiri
Bill Gates, pe urmele lui Einstein?

Fondatorul Microsoft, impreuna cu CEO-ul General Electric si cel al Xerox au semnat o scrisoare adresata presedintelui american Barack Obama, in care atrag atentia ca SUA risca sa piarda cursa de dezvoltare a noilor tehnologii.

Pe 2 august 1939, Albert Einstein ii adresa o scrisoare presedintelui F. D. Roosevelt, in care sublinia potentialul uraniului de a crea o reactie in lant, ceea ce ar putea genera un nou fel de energie.

Scrisoarea lui Einstein era scurta si la obiect. In doar 500 de cuvinte, fizicianul a subliniat importanta studiilor in domeniul nuclear si posibilitatea construirii unei noi arme.

In incheiere, Einstein a facut referire la o posibila amenintare din partea Germaniei, care incepuse deja sa cerceteze potentialul uraniului. Majoritatea discutiilor de astazi pe teme energetice au ca punct central atingerea independentei energetice.

Amenintarea pentru americani vine de aceasta data din directia Chinei, care a investit foarte mult in atragerea de ingineri si in demararea de experimente.

Mesajul transmis de grupul format din Bill Gates, CEO-ul General Electric si Ursula Burns, sefa Xerox, este ca Statele Unite nu se mai afla in fruntea celor mai mari producatori de energie alternativa, si daca nu tripleaza investitiile risca sa piarda cursa de dezvoltare a noilor tehnologii.

Intrebarea ridicata de grup are un raspuns greu de formulat: Ce se intampla daca alte tari investesc mai mult decat SUA in cercetarea energiilor alternative?

Solutiile prezentate de grupul lui Gates, asemanatoare cu cele propuse in urma cu mai bine de 70 de ani de Einstein, cuprind atragerea oamenilor de stiinta talentati si cresterea fondurilor de cercetare care au ca destinatie universitatile si laboratoarele americane. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#albert, #bill, #einstein, #gates, #ge, #microsoft, #xerox , #stiri Bill Gates