Bill Gates este cel mai bogat american: Si-a marit averea cu 7 miliarde de dolari

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 08:29
2095 citiri
Bill Gates este cel mai bogat american: Si-a marit averea cu 7 miliarde de dolari

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, ramane cel mai bogat american, cu o avere de 66 miliarde dolari, in urcare cu 7 miliarde dolari, in timp ce Mark Zuckerberg a inregistrat cea mai mare scadere, de 8 miliarde dolari, aproape jumatate din avere, din topul Forbes 400 al celor mai bogati americani.

Gates este lider in SUA pentru al 19-lea an consecutiv, potrivit revistei americane Forbes, citata de Washington Post.

Investitorul Warren Buffet s-a situat din nou pe pozitia a doua, cu 46 miliarde de dolari, in timp ce cofondatorul Oracle, Larry Ellison, ramane al treilea, cu 41 miliarde de dolari.

Pe pozitia a patra se afla, la egalitate, fratii Charles si David Koch coproprietari ai conglomeratului Koch Industries, cu cate 31 miliarde de dolari.

Bogatii din Statele Unite au devenit in acest an, in mare parte, si mai bogati, potrivit Forbes. Averea a 241 din primii 400 a crescut, in timp ce doar 66 au inregistrat scaderi. Avansul burselor, revenirea pietei imobiliare si a celei de arta au ajutat la cresterea averilor.

Mai multi membri ai familiei Walton, fondatorii Wal-Mart, au intrat in top 10, unde i-au inlocuit pe investitorul George Soros si pe fondatorul Las Vegas Sands, Sheldon Adelson. Primarul orasului New York, Michael Bloomberg, care si-a construit averea cu firma de servicii de informatii financiare Bloomberg, a revenit de asemenea in top 10, pe ultima pozitie, cu 25 de miliarde de dolari.

Mogulii retelelor de socializare au avut cele mai mari pierderi in ultimul an. Cofondatorul Zynga Mark Pincus si cel al Groupon Eric Lefkofsky au iesit complet din lista.

Mark Zuckerberg, cofondator al retelei de socializare Facebook, a pierdut cea mai mare suma dintre toti cei 400 de americani inclusi in top. Esecul ofertei publice initiale a Facebook din mai a dus la o cadere puternica a valorii de piata a actiunilor celei mai mari retele de socializare din lume, principalul sau activ. Valoarea participatiei lui Zuckerberg a coborat cu 8,1 miliarde de dolari la 9,4 miliarde de dolari. Zuckerberg a coborat astfel de pe locul 14 anul trecut pe 36.

Actiunile Facebook au ajuns in prezent la circa 22 de dolari, cu 42% sub pretul de listare de 38 de dolari.

In top 400 au intrat in acest an 20 de persoane noi, cu avere de minim 1,1 miliarde de dolari.

#avere bill gates, #cei mai bogati oameni din lume, #top averi Statele Unite , #stiri Bill Gates