Bill Gates critica salariile uriase ale bancherilor americani

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 16:16
1548 citiri
Bill Gates critica salariile uriase ale bancherilor americani

Bill Gates a afirmat ca salariile bancherilor sunt prea mari si a criticat legile americane care le permit acestora sa castige atat de mult.

Fondatorul Microsoft a condamnat o lege din 1993 care a limitat salariile directorilor la 1 milion de dolari si a afirmat ca orice incercare de a le reduce in viitor printr-o noua lege va fi sortita esecului, transmite Reuters.

Stabilirea unei sume maxime pe care acestia pot sa o primeasca a determinat companiile sa gaseasca alte solutii pentru a-si rasplati directorii, printre care si oferirea de actiuni.

Afirmatiile lui Bill Gates vin pe fondul eforturilor depuse de oficiali de a impune o reforma a pachetelor de salarizare uriase care i-au infuriat pe americanii de rand, mai ales ca rata somajului a atins cel mai inalt nivel din ultimii 10 ani.

Salariile au fost mentinute chiar si in timpul crizei cand multe dintre institutiile financiare au fost pe cale de a da faliment si au avut nevoie de ajutoare guvernamentale de sute de miliarde de dolari.

Bill Gates a mai afirmat si ca este ingrijorat de faptul ca astfel de firme, printre care si AIG, apartin in mare parte statului, pentru ca acest lucru le scade valoarea in loc sa le ajute.

#bancherii, #bill, #gates, #salarii , #stiri Bill Gates