Adevarul despre cum ajungi in clubul miliardarilor lumii

Luni, 21 Februarie 2011, ora 23:44
4122 citiri
Adevarul despre cum ajungi in clubul miliardarilor lumii

In spatele sfaturilor de imbogatire se afla o industrie imensa. Milioane de oameni cheltuiesc bani, timp si energie, intr-o neincetata goana dupa aur. Cele mai multe sfaturi pe care le primesc sunt legate de metodele deja testate de cei care acum se numesc multi-milionari in euro sau dolari.

Iata cum au facut bani unii dintre cei mai bogati americani, potrivit Investopedia.

"Genele" bogatiei



Mostenirea este cel mai scurt drum catre imbogatire. O treime din cei mai bogati 50 de americani detin o avere considerabila din simplul motiv ca au fost fiul sau fiica unor parinti bogati, la randul lor.

Multi dintre cei care au primit stafeta banilor au reusit ulterior sa-si mareasca averea pe cont propriu, dar nu e de ignorat faptul ca nu au plecat de la zero.

Antreprenoriatul


Cei care nu si-au mostenit banii, i-au castigat prin infiintarea si conducerea unei companii.

Un business bine condus este un incredibil multiplicator de avere, devreme ce o colectie de active care produc poate aduce venituri, castiguri si cash flow mult mai mare decat valoarea activelor in sine.

Mai mult, conducerea unui business aduce posibilitatea de a multiplica veniturile, folosind banii altora, recte ai investitorilor.

In timp, este posibil sa cresti de la o afacere de garaj, asa cum a pornit Apple, la o companie multinationala.

Antreprenoriatul este cea mai buna sansa pe care o au oamenii normali, cu venituri medii, pentru a patrunde in randurile super-bogatilor.

Cu toate acestea, antreprenoriatul nu este pentru toata lumea, nu orice idee este una de milioane si nu orice om poate transforma o idee geniala intr-o afacere profitabila.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, si Warren Buffett, care a pus bazele Berkshire Hathaway, au devenit unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei si pentru ca au stiut sa recunoasca si sa fructifice orice oportunitate.

Super-bogat din investitii? Foarte rar


Foarte putini din cei prezenti in topurile celor mai bogati si-au cladit averea din tranzactii cu actiuni si obligatiuni.

Warren Buffett a fost supranumit "Oracolul din Omaha" pentru instinctul sau de investitor, insa nu ar fi avut bani pe care sa-i joace la bursa atat de inteligent, daca nu ar fi avut succes cu business-ul de asigurari.

George Soros, un investitor american cu origini maghiare si cu un talent incredibil pentru facut bani, nu ar fi putut sa-si umple atat de rapid conturile, daca nu ar fi fost in fruntea unui fond speculativ de investitii. 

Exista motive serioase pentru care bursa nu face dintr-un om mediu, un miliardar notoriu.

In primul rand, ca sa faci avere pe piata de capital trebuie sa ai bani de pornire, cu care sa cumperi si sa vinzi, la momentul oportun.

Ai nevoie de talent, noroc si apetenta pentru risc. Mai mult, ai nevoie de cunostinte specifice de bursa.

Buffett are doua reguli pe care le respecta cu sfintenie. Prima regula este sa nu pierzi bani; cea de-a doua este sa nu uiti niciodata de prima regula.

Si totusi cel mai sincer sfat pe care vi-l poate da un guru al finantelor este ca, in afara de o mostenire neasteptata, nu exista scurtaturi catre bogatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bill gates, #george soros, #warren buffett , #stiri Bill Gates